Een burn-out voorkomen is makkelijker dan genezen

30/03/2021
|
61
Yoga weekend

Als je voor een langere tijd over je eigen grenzen heen gaat, kun je een burn-out oplopen. Een burn-out is het gevolg van langdurige emotionele overbelasting en stress. Je voelt je fysiek uitgeput, kan in emotionele buien vallen en hebt een verhoogde sensitiviteit. De oorzaak wordt vaak gezocht bij een werk gerelateerd probleem, maar dit is niet altijd het geval. Iedereen kan een burn-out krijgen, er weer vanaf komen is een stuk lastiger. In deze blog lees je over hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Geniet van de kleine dingen

Als je onder veel stress staat kun je de kleine dingetjes snel vergeten. Het is echt niet zo dat je alleen tot rust kan komen met een hele dag in de spa. Is het lekker weer? Ga een stukje wandelen zonder je telefoon mee te nemen, zodat je niet gestoord kan worden en even helemaal alleen kan zijn. Of ga er even snel tussenuit en neem een lekker kopje koffie op het terras. Het geluk en de rust die je uit de kleine dingen haalt wegen zwaarder dan je misschien zou denken.

Neem een time-out met een yoga weekend

Kom volledig tot rust door het uitoefenen van yoga. Verschillende yogastudio’s organiseren meerdere keren per jaar een yoga weekend. Tijdens een yoga weekend wordt er volledig gefocust op helemaal tot rust komen door het uitoefenen van yoga en meditatie. Het belangrijkste is dat je gedurende een yoga weekend volledig kunt ontspannen en genieten van de rust om je heen. Even geen ringelende telefoon of een uitpuilende mailbox.

Gerelateerd nieuws  Tips om uw stoelgang te verbeteren

Gezonde maaltijden

Je zou kunnen denken dat je gelukkiger wordt van een lekker frietje met wat mayonaise, maar ongezonde voeding kan stress- en burn-out klachten juist versterken. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je meer energie, waardoor je een stuk lekkerder in je vel zit. Probeer meer voeding rijk aan vitamine B en C te eten. Suiker en alcohol kun je beter vermijden.

Meer lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is belangrijker voor je mentale gezondheid dan je misschien zou denken. Probeer daarom om minstens één keer per week te sporten. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift, en pak de fiets naar de supermarkt in plaats van de auto. Alle kleine beetjes helpen. Door te bewegen stijgt je energiepeil, maar ook je doorzettingsvermogen. Daarbij brengt het je tot rust en zorgt het voor afleiding.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle

Gewichtsverlies

|
Gezondheid, Sport

Wat is MMA?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!