Voordat je jezelf trotse eigenaar mag noemen van een autorijbewijs, moet je je rijexamen doen. Om je voor te bereiden op dit examen, zal je rijlessen moet nemen bij een autorijschool. In deze lessen leer je de auto te beheersen in verschillende situaties die je onderweg zal tegenkomen. Maar welke rijschool is nu het best geschikt voor jou? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de klik die je hebt met je rijinstructeur. Bij rijschool Leiden kan je kiezen tussen verschillende rijinstructeurs, zodat jij er zeker van kan zijn dat je je veilig voelt bij je instructeur en dat je meer vertrouwen krijgt in jouw rijvaardigheid. Als je er nog niet helemaal van bent overtuigd of dat dit dé rijschool is voor jou, dan kan je altijd een eerste proefles nemen.

De eerste proefles

Om jou ervan te overtuigen dat dit de meest geschikte rijschool is voor jou, neem je eerst een proefles waarin je alvast kennis kan maken met de instructeur en waarin je je bekend kan maken met de lesauto. Als je er uiteindelijk voor kiest om toch rijlessen te nemen bij deze rijschool, dan zal de proefles niet in rekening worden gebracht. In de eerste les zal alles nog erg simpel zijn. Zo hoef je je niet al te veel zorgen te maken over alle verkeersregels, omdat je rijinstructeur dit voor je doet. Vrijwel het enige waar jij je bezig mee houdt tijdens je proefles, is het besturen van de lesauto. Hierbij hoort het gebruik van het stuur, de voetpedalen en de versnellingsbak. Natuurlijk hangt dit af van de auto waarin je lest. Zo kan je lessen nemen in een handgeschakelde auto of in een automaat. Vaak wordt het aangeraden om je autorijlessen te nemen in een handgeschakelde auto omdat je dan met je rijbewijs zowel handgeschakeld als automaat mag rijden.

Het verdere verloop van de lessen bij rijschool Leiden

Als je terugkomt na je proefles, dan zal je meteen beginnen met het werken naar je rijbewijs. Dit doe je door een grotere nadruk te leggen op vloeiend rijden en het volgen van het verkeer.

rijschool Leiden