Hoe gebruik je een dakdrager?

Renault dakdragers

Ben jij van plan om nu of in de toekomst misschien een dakdrager te gebruiken? Een dakdrager is een bevestigingsstuk waardoor je makkelijk bagage of grote voorwerpen op het dak van je auto mee kunt nemen. Op deze manier zorg je niet alleen dat er grote dingen “in” de auto passen, je houdt er ook meer ruimte mee over voor mensen om te zitten of andere spullen neer te leggen. Wat voor dakdrager moet je echter kopen en hoe gebruik je deze?

Renault dakdragers

Het allermakkelijkste is het om te zoeken op het merk en type van je auto. Zo heb je Renault dakdragers en ook specifiek Renault dakdragers voor de Renault Clio, Captur, of Megane. Dit maakt je zoektocht een stuk makkelijker. Is je auto erg oud dan kun je altijd eerst proberen of je ergens tweedehands een drager voor jouw specifieke dak kunt vinden. Zo niet, dan is een universele misschien een mogelijkheid, maar waar hangt dat van af?

Renault dakdragers

Soort dak

Wat je op je dak kunt zetten is een beetje afhankelijk van het soort dak dat je op je auto hebt. Bij een normaal glad dak heb je een drager nodig die om de rand van het dak heen wordt bevestigd. Er zijn echter ook auto’s met een ingebouwde railing (steekt niet uit), een open dakrailing (bekend van de dikkere SUV’s), en auto’s met voorgemonteerde klepjes met gaten in het dak. Als laatste is er een T-profiel met twee lijsten in de lengte richting.

Gerelateerd nieuws  Bij driving school Heerlen

Monteren

Een dakdrager bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. De voeten, wat het koppelstuk is tussen de auto en de stangen, de stangen zelf, en een montagekit. Het is afhankelijk van je dak hoe je deze moet monteren, maar er zit er altijd een vel met instructies bij je aankoop als het goed is. Wat belangrijk is, is dat je de stangen op de juiste afmeting gaat vastmaken. Ze mogen niet te ver uitsteken aan de zijkant, dus zorg dat het uiteinde niet breder eindigt dan de auto zelf! Met de kit kun je vooral zorgen dat de bagagedrager wordt gemonteerd zonder dat je het dak van je auto gaat beschadigen. Hierna kun je een dakkoffer of bijvoorbeeld een snowboard meenemen op het dak, afhankelijk van waarvoor je de drager hebt ingesteld.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Alleen autorijden: zo houd je het leuk

|
Algemeen, Vervoer en Transport

De voordelen van elektrische voertuigen

|
Algemeen, Vervoer en Transport

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!