Heb jij al een business coach?

04/01/2023
|
53
business coach

Herken je dit? Als ondernemer wil je altijd zo optimaal mogelijk presteren, je hebt periodes waarin je als een speer gaat maar helaas zijn er ook altijd periodes waarbij het minder goed gaat. Het gevoel van mislukking of falen komt er snel bij kijken. Hierdoor raak je al snel gedemotiveerd en vind je het moeilijk om de drive weer terug te vinden. Vele ondernemers, zoals jijzelf, hebben hiermee te maken. Maar hoe ga je hiermee om? Uit onderzoek blijkt dat steeds meer ondernemers zich laten begeleiden door een business coach. Zo zijn er afgelopen 5 jaar het aantal geregistreerde business coaches bij de KVK met 60% gestegen. Zo helpt Business Coach Limburg bijvoorbeeld ondernemers op het gebied van zelfontwikkeling, doelen en groei.

Persoonlijke begeleiding

Je dagelijkse prestatievermogen kunnen wij met dit welbekende metafoor vergelijken: een houthakker is alleen effectief wanneer zijn bijl scherp is. Wat inhoudt dat je het beste presteert als jij alles op een rij hebt en niet afgeleid wordt door storende factoren zoals onrust of motivatiegebrek. Het is daarom zeer belangrijk om van tijd tot tijd even een pauze in te lassen om te reflecteren en je mind weer scherp te stellen, zodat je weer met volle kracht aan de slag kan gaan. Hierbij is het essentieel om goed reflecteren op je huidige situatie en de uitdagingen. Dit kan nog weleens lastig zijn om zonder begeleiding te doen, vooral als dit (nog) geen routine voor je is. Persoonlijke begeleiding door een ervaren business coach kan hierbij een mooie uitkomst zijn.

Mindset scherpstellen

Er zijn duizenden ondernemingen in Nederland en dagelijks komen er tientallen bij. Slechts een klein deel hiervan overleeft het de eerste drie jaar. De oorzaak is vaak dat het ondernemerschap onderschat wordt door de ondernemer, niet door alleen de grote verantwoordelijkheden en het uitgebreid takenpakket maar ook de emotionele lading die het met zich mee brengt. Als ondernemer maak je veel tegenslagen mee, vaak hebben de meest succesvolle ondernemers de meeste tegenslagen meegemaakt. Om met deze lading te kunnen omgaan heb je een vastberaden mindset nodig. Het is belangrijk dat de tegenslagen niet als mislukkingen worden gezien maar als lessen en ervaring. Echter komt het vaker voor dat na een aantal tegenslagen de meeste ondernemers het niet meer zien zitten en de handdoek in de ring gooien. Daarom is het belangrijk om je mindset scherp te houden en de juiste begeleiding kan cruciaal zijn.

Gerelateerd nieuws  Tips om te besparen op je vaste lasten

Nooit meer teleurgesteld in jezelf

Je presteert op je best als jij je dagelijkse doelen behaald! Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun alle taken op hum to-do lijstje aan het einde van de dag af kunnen strepen ook het gelukkigst zijn op het werk. Wil je dit ook? Dan moet je je doelen behapbaar maken voor de dag. Vaker hebben wij de neiging om veel te willen doen op een dag dat wij te veel hooi op onze vork nemen. Dit zorgt ervoor dat er taken open blijven en doorgeschoven worden naar de volgende dag wat er weer voor zorgt dat er een opstapeling ontstaat. Maar hoe voorkom je dit? Een ervaren begeleider kan hierbij een oplossing bieden zodat jij als ondernemer succesvol bent in het behalen van jouw doelen en realiseren van je dromen.

Vond je deze blog interessant? Dan is deze blog over hoe je stress kunt verminderen, ook een aanrader!

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!