Gezond eten, hoe doe je dat?

23/03/2021
|
53
koolhydraatarm eten

Een drukke baan, kinderen, huishouden en ook nog eens gezond eten. Veel mensen vinden het lastig om het allemaal te combineren. Toch is gezond eten makkelijker dan iedereen denkt. Er zijn diverse manieren om gezond te eten. Het zijn kleine aanpassingen die je wel consistent moet toevoegen in je dagelijks voedingspatroon.

Onbewerkt en puur eten

Onbewerkt eten is de beste keuze als je gezonder wilt gaan leven. Bewerkt eten is zeer slecht doordat in deze producten vaak extra stoffen zijn toegevoegd om zo de producten lange houdbaar te maken. Daarnaast wordt bewerkt eten ook voorzien van extra smaak en geurstoffen om het zodanig lekker te laten smaken en ruiken, vaak zit hier ook een toevoeging van suiker in. Daarom kun je het beste bij onbewerkt eten blijven. Zo weet je tenminste zeker dat er geen ongewenste stoffen zijn toegevoegd aan je producten.

Koolhydraatarm eten

Een andere optie is koolhydraatarm eten, dit is een goede optie als je tegelijkertijd ook wilt afvallen. Bij een koolhydraatarm dieet probeer je zo weinig mogelijk energie uit producten met koolhydraten te halen. Normaal komt ongeveer 20% a 25% van je energie uit koolhydraten. Dit ins omgerekend ongeveer 100 gram koolhydraten per dag. Met koolhydraten wordt enkel suikers en zetmeel bedoeld. Deze vind je terug in diverse producten zoals snoep, granen en veel klant-en-klaar eten. Er zijn veel voordelen van koolhydraatarm eten. Je verbrandt overtollig lichaamsvet, je bent langer verzadigd en je houdt het verloren gewicht er makkelijk af.

Gerelateerd nieuws  Nagels voelen gek aan, hoe kan dit?

Water, water en water

Een van de belangrijkste maatregelen om mee te starten is het drinken van genoeg water op dagelijkse basis. Water drinken draagt bij aan een gezond energieniveau en genoeg hydratatie. Daarnaast draagt water drinken bij aan een goede hersenfunctie en een goede stemming. Gemiddelde moet je 2 liter water per dag drinken, indien je veel sport, zweet zul je meer water moeten drinken doordat je veel van deze hydratatie ook verliest. Ook moet je rekening houden met het weer, als het in de zomer erg warm is zul je ook wat meer dan 2 liter water moeten drinken.

Wil je nog meer informatie over hoe je gezonder kan leven? Kijk dan op makkelijkafvallen

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!