Een vetpercentage berekenen hoeft niet altijd voor inzicht te zorgen

20/08/2021
|
194
Vetpercentage berekenen

Afvallen, afvallen en nog eens afvallen. Het lijkt net of dit onderwerp door iemands leven heen continu centraal wilt staan. Dit heeft ook voor een gedeelte te maken door de huidige wereld waarin het moet lijken alsof iedereen perfect moet zijn en niemand last moet hebben van verdriet, pijn of onzekerheid. Afvallen is hierdoor altijd een hot topic en dit zal alleen de komende jaren nog veel meer worden. Een manier om erachter te komen of te werken naar een bepaald doel is door je vetpercentage berekenen en erachter te komen hoeveel percentage van lichaam nu eigelijk bestaat uit vet. Dit is een logische gedachtegang, doordat vet je nu gewoon eenmaal dikker maakt, maar toch bestaat hier veel onduidelijkheid over. Vet is namelijk niet de enige boosdoener en is voor een gedeelte ook nog best belangrijk. Toch hoor je hier nooit iemand over, terwijl dit wel de realiteit is. In deze blog gaan we dieper in op het feit waarom het vetpercentage berekenen niet de beste graadmeter is voor een gezonder lichaam.

Vetpercentage berekenen geeft een vertekend beeld

Ja, natuurlijk een bepaald percentage van lichaam bestaat uit vet, net zoals bepaalde producten ook voor een gedeelte uit vet bestaan. Vet is alleen ook een goede stof in het geval dat je te weinig energie hebt. In het geval dat je aan het sporten bent en je hebt te weinig gegeten dan zal je lichaam dit vet om zetten om hier energie van te maken. Door dit trucje worden veel bodybuilders ook zo gespierd, doordat je hiermee letterlijk het vet wegtraind. Of dit gezond is om dit continu te doen dat is iets anders, maar hiermee kunnen we wel aantonen dat vet niet alleen maar een boosdoener is.

Gerelateerd nieuws  Waarom een E-sigaret gezonder is dan een normale sigaret

Spieren kunnen ook een raar beeld geven bij een vetpercentage berekenen

In spieren zit ook veel vet, doordat zij rondom vet gedeeltes vaak te vinden zijn en zoals hierboven uitgelegd zelfs vet gebruiken om energie eruit te halen. Een vetpercentage berekenen rekent dus ook voor een gedeelte ook gewoon de spieren mee, terwijl dit natuurlijk niet de bedoeling is. Het beste wat je daarom kan doen is ook dat je gewoon wekelijk meet van gewicht en meer zult kijken naar het vochtpercentage en dit ervan af haalt. Door gewoon naar je natuurlijke gewicht te kijken in plaats van puur naar het vet, zal je lichaam een natuurlijkere vorm krijgen dan wanneer je dit niet zou doen. Tenzij je natuurlijk een bodybuilder wilt worden, dan is het een ander verhaal. Zo kan je klaar zijn voor aankomend seizoen.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle

Manieren om je lichaam te ontspannen

|
Lifestyle, Sport

Gewichtsverlies

|
Gezondheid, Sport
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!