Hoorn heeft een rijke geschiedenis en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds terug te zien in de mooie stad. In het centrum vind je de leukste winkels waar je terecht kunt als je een dagje wil shoppen. Aangrenzend aan het centrum vind je allerlei andere winkels en musea. Je kunt ook lekker uitwaaien en de geur van de zee ruiken aan de prachtige haven.

Geschiedenis

In de haven van Hoorn heeft zich in de 17e en 18e eeuw een hoop afgespeeld. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) kwam hier binnen met de schepen en vertrok naar de Aziatische landen. Omdat de stad Hoorn zo betrokken was bij de VOC, zie je nu nog steeds de karakteristieke invloed van die tijd. Als je door Hoorn loopt voel je de unieke sfeer.

Activiteiten

In Hoorn is van alles te beleven. Omdat Hoorn een bijzondere rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de VOC, kun je nu nog steeds de sfeer van toen proeven. Dit kan bijvoorbeeld door een rondvaart te maken met een watertaxi. Je vaart dan uiteraard vanuit dezelfde haven als waar de scheeplui uit vertrokken voor de reis naar Azië.

Met een stadswandeling kun je de stad te voet ontdekken. Je loopt langs alle mooie plekjes en leert over de geschiedenis en over wat zich overal heeft afgespeeld. Dit is leuk om te doen voor zowel jong als oud, wat het de perfecte familie activiteit maakt.

Als je genoeg hebt geleerd over de geschiedenis kun je natuurlijk gaan shoppen. In Hoorn liggen allerlei leuke boetiekjes waar je de leukste outfits kan scoren. Na het shoppen kun je terecht in een van de vele restaurantjes om bijvoorbeeld lekker tapas te eten en een drankje te doen.

Verhuizen naar Hoorn?

Overweeg jij om te verhuizen naar Hoorn? Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis waar altijd wel iets te beleven valt. Verhuizen naar Hoorn is een goed idee!