De examens van het CBR

rijschool Heerlen

Het wel of niet behalen van je rijbewijs hangt allemaal af van de examens die je zal doen bij het CBR. Hiertoe behoren het theorie examen en het praktijkexamen. Hieronder vind je meer informatie over hoe deze examens eruit zien en hoe je het beste kan voorbereiden voor beide.

Het theorie examen

Bij de meeste rijscholen, zoals bijvoorbeeld rijschool Heerlen, wordt je geadviseerd om rond je 10e les jezelf aan te melden voor het theoretisch examen. Rond die tijd heb je namelijk de auto zo goed als volledig onder controle en zal je meer moeten gaan letten op het verkeer. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat je de regels in het verkeer goed kent, vanwaar je dus ook het theorie examen altijd eerst doet. Tijdens het theorie examen zal je vragen krijgen over drie verschillende onderwerpen: gevarenherkenning, kennis en inzicht.

Bij het onderdeel gevarenherkenning wordt je gevraagd wat je moet doen in verschillende afgebeelde situaties, zoals een bal die op de weg ligt of een kind dat achter een auto staat. Je hebt de keuze uit remmen, gas loslaten of doorrijden. Door goed te scoren voor dit onderdeel, zal je een veiligere omgeving creëren voor jouzelf en anderen op de weg. Bij kennis krijg je verschillende vragen over regels, zoals wat de maximaal toegestane snelheid is op een weg binnen de bebouwde kom. Vooral de snelheden en verkeersborden zijn handig om te onthouden voor je rijlessen. Het onderdeel inzicht zorgt ervoor dat je goed weet wat de volgorde is van voorrang bij verschillende situaties, zoals kruispunten en rotondes. Deze moet je aan de hand van afbeeldingen goed kunnen uitleggen.

Gerelateerd nieuws  Werken in de bouw met giftige stoffen

Het praktijkexamen

Het belangrijkste moment van je hele rijtraject is het praktijkexamen. Hier laat je zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens de maanden dat je les hebt gehad. Het verloop van het examen zal niet veel anders zijn dan een normale rijles, met de uitzondering dat je nu naast een examinator zit in plaats van je rijinstructeur. Daarnaast moet je enkele bijzondere verrichtingen kunnen uitvoeren. Hierbij moet je denken aan acties als parkeren in een vak en achteruit rijden.

De beste voorbereiding bij rijschool Heerlen

Een goede voorbereiding begint bij een goede rijschool. Deze zal je namelijk helemaal begeleiden tot aan het praktijkexamen. Daarnaast hebben sommige rijscholen, zoals rijschool Heerlen, beschikbare theorieboeken die je kunt krijgen. Hieruit kan je alles leren wat je nodig hebt voor je theorie examen.

rijschool Heerlen

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport

Elektrische scooter: De toekomst van duurzaam transport

|
Vervoer en Transport

Kosten van een auto

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!