Beginnen met foto’s maken als hobby

18/07/2022
|
128
refurbished iphone x

Zie jij ook altijd die prachtige foto’s voorbij komen op social media en denk jij dan, kon ik dat maar? Dan hebben we goed nieuws want met slechts een paar simpele tips kun jij al beginnen met foto’s maken als hobby. Laat je niet tegenhouden door het feit dat je geen dure camera hebt, je kunt al prachtige foto’s maken met de meeste smartphones.

Bekijk filmpjes over hoeken en tips

Als je op pad gaat wil je al wat tips weten over de juiste hoeken en waar je op moet letten. Dit kun je het beste leren door verschillende youtube filmpjes te bekijken over de fotografie waar jij interesse in hebt. Je kunt namelijk hele andere tips gebruiken als je portretten gaat maken dan als je landschap gaat fotograferen.

refurbished iphone x

Koop een telefoon met een goede camera of een starters camera

Een goede en goedkope optie voor het maken van foto’s is een refurbished iphone x te kopen. Een refurbished iphone x is een stuk goedkoper dan een nieuwe camera of telefoon maar maakt nog steeds kwalitatief redelijke foto’s. Als je zelf een betere camera hebt dan die op de refurbished iphone x, dan is dit uiteraard een betere optie.

Gerelateerd nieuws  De impact van social media

Ga op pad

Als je een aantal tips en skills op zak hebt en een goede camera om mee te beginnen is het tijd om op pad te gaan en gewoon te gaan oefenen. Je ontdekt wat je zelf mooi en leuk vind om te schieten en waar je goed in bent en waar je misschien nog wat meer over moet lezen. Zorg dat er genoeg opslag ruimte beschikbaar is om veel foto’s te maken en maak er ook genoeg! Je kunt ze later allemaal uitzoeken maar er zijn vaak 20 foto’s nodig om 1 perfecte te krijgen.

Bewerken

Na het fotograferen komt het bewerken. Er zijn veel verschillende gratis programma’s en apps zoals lightroom en snapseed waarmee je als beginner je foto’s gemakkelijk heel mooi kunt maken. Vaak hebben foto’s net even wat meer belichting nodig of juist iets meer contrast, deze apps kunnen dat voor je doen. Het mooie aan lightroom is dat je iedere kleur individueel kunt aanpassen, zo kun je groen donker groen maken en de rest van de kleuren vervagen voor hele kunstzinnige foto’s en looks.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

De psychologie van een goede website

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Beroemde streamers

|
Tech
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!