Bedrijven in coronatijd

15/12/2020
|
43
kuchscherm

Sinds het begin van het coronatijdperk leven we in onzekere tijden. Er zijn veel werklozen bijgekomen, de IC-bedden liggen vol en het duurt nog even voordat er vaccinaties beschikbaar zijn. Verder wordt aan de werkende Nederlander geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit thuis te werken, wanneer dit mogelijk is. Toch zijn er nog altijd beroepen waarbij het noodzakelijk is om op kantoor te blijven werken. Maar hoe houd je als bedrijf de maatregelen in stand wanneer er sprake is van een drukke kantooromgeving?

Je bedrijf coronaproof maken

Ten eerste is het belangrijk om de standaard regels van de overheid goed op te volgen. Denk hierbij aan anderhalve meter afstand, desinfecterende handgel gebruiken en een mondmasker op waar dat nodig is. Mocht een medewerker zich verkouden of niet lekker voelen, dan moet deze persoon thuis blijven uit veiligheid voor de rest.

Ten tweede kun je de looproutes op kantoor aangeven met belijningen. Als het mogelijk is kun je een éénrichtingsverkeer instellen, zodat de medewerkers niet kort langs elkaar heen lopen in een smal gangpad. Is dit niet mogelijk dan laat elkaar zoveel mogelijk voor. Ga niet met teveel mensen één ruimte binnen, maar ga om en om. Geef altijd voorrang aan mensen met een beperking.

Gerelateerd nieuws  De bedrijfscultuur van Tony Hsieh

Een kuchscherm gebruiken

Daarnaast is de inrichting van de werkplek heel belangrijk. Vaak werken er 4 tot 6 personen in 1 kantoorruimte. Als de ruimte groot genoeg is, is dit geen probleem. Zorg er wel voor dat er minimaal anderhalve meter afstand tussen elkaar zit. Mocht de kantoorruimte niet zo groot zijn, dan is het wellicht verstandig om een kuchscherm tussen de bureaus in te zetten. Een kuchscherm is een tussenschot dat ontworpen is om mensen te beschermen tegen blootstelling aan ademhalingsdruppels. Deze komen vrij bij het hoesten, niezen en ook bij het praten. Het kan ook nooit kwaad om een mondmasker als extra veiligheidsoptie te gebruiken.

Als er meer ruimte beschikbaar is, dan doe je er verstandig aan om het personeel zoveel mogelijk over de beschikbare kantoorruimtes te verdelen.

Als laatste is het belangrijk dat bezoekers ook in een veilige omgeving worden ontvangen. Vraag aan het bezoek om altijd met een mondkapje langs te komen, hun handen te desinfecteren en genoeg afstand te houden. Tijdens gesprekken plaats je gewoon weer een kuchscherm tussen elkaar in.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!