Top 3 meest technologisch geïnnoveerde producten

01/08/2022
|
42
3d printer

Over de afgelopen jaren zijn er een aantal producten die op technologisch gebied grote stappen ebbengemaakt. Van simpele een eenvoudige producten naar multifunctionele producten die alledaags worden gebruikt. In de blog vind je producten die over de afgelopen 20 jaar de grootse sprongen hebben gemaakt.

1. Auto’s

Auto’s maken op het gebied van technologie een van de grootste stappen. Rond 1900 reden een van de eerste auto’s in Nederland. Tot de jaren 2000 konden auto’s nog steeds niet veel meer als alleen rijden. Vandaag de dag worden er auto’s verkocht die zelf kunnen rijden doormiddel van camera’s die de lijnen van de weg lezen en andere auto’s kunnen zien. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om je auto van binnenuit te besturen zonder maar ook één knop aan te hoeven raken. Hiervoor wordt er gebruikt gemaakt van de zogeheten ‘gesture control’ waarbij je slechts met je vinger hoeft te draaien om het geluid te verhogen of verlagen. Ook deze bewegingen worden doormiddel van een camera gelezen. Functies als deze leken een aantal jaren gleden nog onbereikbaar.

2. Mobiele telefoons

Een van de eerste mobiele telefoons verscheen rond 1983. Deze Motorola was niet bepaald mobiel, hij woog meer dan een kilo. Net als de auto had de mobiele telefoon tot de jaren 2000 slechts één functie en dat was bellen. In 2002 verscheen de eerste mobiele telefoon met ‘snel’ 3G internet. Vandaag de dag loopt bijna iedereen met een mobiele telefoon op zak die niet alleen maar kan bellen. Mobiele telefoons kunnen binnen enkele seconden alles opzoeken via het internet. Tegenwoordig is een telefoon zo vanzelfsprekend. Alle internetformats worden aangepast voor een mobiele versie. Denk maar aan websites met een ‘mobiele weergave’ en andere functies zoals applicaties die uitsluitend bedoeld zijn voor mobiele telefoons. Nagenoeg elk kalenderjaar komt er een nieuwe mobiele telefoon van de lopende band die sneller, lichter, compacter en beter is.

Gerelateerd nieuws  Beste bitcoin miners van dit moment

3. Printers

Een andere technologische doorbraak die iets recenter is zijn 3d printers. Een 3d printer kan op basis van digitale blauwdrukken een voorwerp driedimensionaal uitsprinten. De eerste 3d printer ontstond in 1990. Een 3d printer zou volgende een onderzoek het ideale product zijn waar de consument geld kon besparen. Met een 3d printer kun je namelijk goedkoop kleine producten printen zoals bekers en schaaltjes. 3d printer maken gebruik van de materialen: metaal, keramiek en kunststof waarvan de laatste het meest wordt gebruikt.

Recent

Waarom je een elektricien moet inschakelen

26/04/2024

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

22/04/2024

Tips voor het verbeteren van de batterijduur van je telefoon

22/04/2024

De psychologie van een goede website

18/04/2024

Unieke productcombinaties

17/04/2024

Meer in deze categorie

Storytelling in reclame en interieur: tips

|
Algemeen

AI in Marketing

|
Algemeen

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

|
Algemeen

5 Tips voor SEA optimalisaties

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!