5 tips voor de perfecte tapasavond

15/09/2022
|
56
tapas

Tapasgerechten zijn leuk en lekker om te maken. Kleine gerechtjes zijn perfect om te serveren wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt. Een groot voordeel is namelijk dat er voor iedereen wel iets bij zit wat hij of zij lekker vindt.

Doe inspiratie op in restaurants

Bij het maken van tapas gerechten heb je ontelbaar veel mogelijkheden. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, raden we je aan om inspiratie op te doen in een restaurant, bijvoorbeeld het beste steakhouse in Rotterdam. Probeer gerechten uit die jou lekker lijken en maak hieruit een selectie voor je tapasavond.

Maak van de tapas avond een themafeest

Zoals je misschien wist, is tapas afkomstig uit Spanje. Dat betekent echter niet dat je alleen maar Spaanse gerechten kunt serveren. In principe gaat het bij tapas om kleine gerechtjes, maakt niet uit wat. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de tapasavond een Nederlands tintje te geven met Nederlandse hapjes zoals bitterballen, rood-wit-blauwe versieringen en muziek van eigen bodem. Of bedenk een themakleur waar je de decoraties en gerechten op aanpast. Tijdens een oranje themafeest kun je bijvoorbeeld gerechten maken met sinaasappels en wortels.

Gerelateerd nieuws  Regels voor non-food producten aangescherpt
hapjes

Plan de voorbereidingen

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met alle voorbereidingen. Zorg dat je een paar dagen van tevoren al de decoraties hebt klaarliggen en haal de dag van tevoren alvast de boodschappen. Zo hoef je je alleen nog te focussen op het klaarmaken van alle tapasgerechten. Plan een tapasavond ook niet tijdens een drukke werkweek, maar juist in een weekend of tijdens je vakantie.

Denk aan een mooie opmaak

Op de eerste plaats wil je natuurlijk dat de tapasgerechtjes goed smaken, maar ook de opmaak is belangrijk om je tapasavond te laten slagen, net als het beste steakhouse in Rotterdam dat doet. Kies bijvoorbeeld leuke schalen en bordjes uit en maak de gerechtjes af door er bijvoorbeeld basilicum of een schijfje citroen op te leggen. Maken bitterballen deel uit van het menu? Prik dan in iedere bal een vlaggetje.

Maak het niet te moeilijk

Eigenlijk hoef je niet te stressen, want zelfs met eenvoudige gerechten wordt je tapasavond een succes. Een kaasplankje en snacks stemmen iedereen wel tevreden.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!