Zo haal je bijna alle vlekken uit je kleding 

13/07/2022
|
36
sneakers-schoonmaken

Het gebeurt natuurlijk vaak genoeg. Een vlek in je lievelingsbroek of een scheutje rode wijn dat op een mooie blouse terecht komt. Het is dan flink balen. Sommige mensen geven het direct op en kopen wat nieuws. Dat kan, maar dat is natuurlijk wel zonde. En ook snel weggegooid geld. Wil je graag die ene vlek eruit krijgen? Check dan deze handige tips. 

Rode wijn vlekken 

Rode wijn vlekken zijn vervelende vlekken. Toch is een rode wijn vlek, als je het goed aanpakt, meestal goed behandelbaar. Wees er snel bij. Is er een vlek ontstaan, pak dan meteen een schone doek en dep daarmee op de vlek. Niet wrijven. Trek het kledingstuk uit en leg het goed plat. Doe er zout op en laat dit zo'n 5 minuten intrekken. Schenk vervolgens kokend water over de vlek, zo'n 20 centimeter boven de vlek. Vervolgens doe je meteen het kledingstuk in de wasmachine. Denk je dat deze behandeling voor de stof te agressief is? Werk dan met een scheutje witte wijn azijn. Giet dit over de vlek in plaats van het kokende water. 

Vetvlek 

Heb je een vetvlek? Dan kun je de vlek simpel verwijderen door het kledingstuk nat te maken en de vleeszijde van de citroen over de vlek te wrijven. Dit gaat het makkelijkste als je de citroen doormidden snijdt. Ook ossengaalzeep en afwasmiddel helpt tegen vetvlekken. Dat doe je op dezelfde manier als met ei, melk en fruitvlekken, zoals hieronder beschreven. 

Gerelateerd nieuws  Autorijden over 20 jaar, hoe ziet dat er uit?

Ei, melk en fruitvlekken?  

Ei, melk en fruitvlekken? Die kun je met ossengalzeep verwijderen. Het is vrij eenvoudig: behandel de vlek met ossengalzeep en spoel het daarna in lauw water. Daarna kun je het kledingstuk wassen. Het mooie van ossengalzeep is dat het biologisch afbreekbaar is. 

Sneakers schoonmaken 

Kleding schoon? Zijn je schoenen ook al schoon dan? Sneakers schoonmaken is namelijk ook goed mogelijk, mits je het goed doet. Wil jij je sneakers schoonmaken? Dan kun je de sneakers zelfs schoonmaken of laten schoonmaken. Niet iedereen vindt nu eenmaal schoonmaken leuk. Wist je trouwens dat je ze zelfs in de wasmachine kunt schoonmaken? Er is altijd een risico dat het niet goed gaat, maar bij sneakers gaat het meestal wel goed. 

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!