Wat weet jij over de rollator? 

30/03/2022
|
39
drempelhulp-rollator

De rollator is misschien wel het meest bekende hulpmiddel voor het lopen. Het hulpmiddel wordt door veel mensen geassocieerd met ouderdom. Dat is jammer, want dat houdt mensen vaak tegen om er eentje aan te schaffen. Ze zien zichzelf niet als oud of willen niet door anderen gezien worden met een rollator. Wat is oud eigenlijk ook? Maar door uitstel hoor je dat tegen de tijd dat iemand een rollator heeft, dat diegene die rollator al 5 jaar geleden had moeten hebben. Tijd om de rollator dus in het zonnetje te zetten. 

Hulde aan Aina Wifalk 

Deze Zweedse dame vond in 1978 de rollator uit. Ze was zelf slecht ter been door de nare ziekte polio. Voor het maken van de rollator liet ze een prototype maken bij een bedrijf. Pas in 1987 kwam de rollator in Nederland. Sindsdien is de rollator eigenlijk niet meer weg te denken uit de maatschappij. 

Drempelhulp rollator 

De rollator is niet overal even handig. Met name drempels zijn niet goed te nemen met de rollator. Dan moet je eigenlijk de rollator optillen. Dat is nu net iets wat gebruikers van rollators nu niet zo makkelijk afgaat. Daarom is er ook een drempelhulp voor een rollator. Met een drempelhulp voor een rollator gaat de rollator wel makkelijk over de drempel. Een drempelhulp is een plaat van staal, aluminium of rubber, waarmee onder andere een rollator makkelijker over een drempel kan. 

Gerelateerd nieuws  Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid
rollator-drempelhulp

Aanschaf rollator 

Voor de aanschaf van een rollator kun je naar de huisarts. Ook kun je ervoor kiezen om als particulier een rollator te kopen. Rollators en een drempelhulp voor een rollator kunnen worden aangeschaft via een thuiszorgwinkel of bij een bedrijf op het internet. De rollator zit niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Dus als je alleen een basispakket hebt moet je de rollator zelf betalen. 

Koop je een rollator? Zorg er dan wel voor dat de rollator goed is afgesteld. Dat is namelijk beter voor je bloedcirculatie. Met een verkeerde houding kun je al snel zorgen voor bepaalde afknellingen. Waar je verder aan kunt denken is om een mandje of een zitvlak erbij te kopen. Dit zorgt voor net wat meer extra gemak als je onderweg bent.  

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen

7 Effectieve tips om te groeien als organisator van evenementen

|
Algemeen

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!