Wat moet je doen tijdens een middagdip?

19/01/2023
|
58
middagdip

Waarschijnlijk kennen we dit fenomeen allemaal: een dipje halverwege de dag. Vraag je je al na het middag uur af hoe je de rest van de dag moet overleven? Wij hebben een paar trucjes op een rijtje gezet waardoor ook de laatste uurtjes van je werk- of studiedag zo voorbij vliegen.

Bewaar de leuke taken tot het laatst

Heb je de ruimte om je tijd zelf in te delen? Dan raden we je zeker aan om de leukere taken tot het laatst bewaren. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf en zie je altijd ontzettend op tegen het beantwoorden van mails of de administratie, moet je deze absoluut niet tot het laatst bewaren. Er is een grote kans dat je geen energie meer hebt om deze klusjes te doen. Hierdoor maak je eerder fouten of zul je de taak uitstellen naar de volgende dag. Pak deze taken meteen aan, want zo ben je er meteen vanaf en kun je je focussen op dingen die je wel energie geven.

Sta vroeg op

Moe zijn en dan nóg eerder opstaan? Ja, gek genoeg raden wij dit wel aan. In de ochtend ben je namelijk het productiefst, zelfs wanneer je eigenlijk een avondmens bent. Kun je in de ochtend flink wat werk verzetten? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je ’s middags je taken niet afkrijgt omdat je er geen energie voor hebt. Probeer het een keer en je zult zien dat het werkt.

Gerelateerd nieuws  Ben je al klaar voor komend seizoen?

Doe een middagdutje

Wanneer je je tijd volledig zelf kunt inplannen, bijvoorbeeld omdat je ZZP’er of freelancer bent, kun je er ook voor kiezen om ’s middags een paar rustuurtjes in te lassen. Kies voor een activiteit waarbij je je hoofd kunt leegmaken of ga gewoon even op de bank liggen, gewoon omdat het kan. Werk in plaats daarvan nog een paar uurtjes in de avond of het weekend. Uiteraard heb je wel discipline nodig om na een heerlijke powernap of het ervaren van effecten van benzo weer even te knallen.

Houd je agenda afspraakvrij

Meetings en vergaderingen kosten doorgaans de meeste energie en daarom is het beter om deze zo veel mogelijk aan het begin van de dag te plannen. Deze bijeenkomsten vragen een productiviteit, dus het is van groot belang dat je op deze momenten alert bent.

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Verfrissende maaltijdideeën voor warme zomerdagen

|
Lifestyle

De kracht van evenwichtige voeding

|
Lifestyle

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

|
Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!