Wat is MotoGP?

motorrijschool sittard

Van vrijwel elk soort gemotoriseerd voertuig is een raceklasse te vinden. Zo ook voor motoren. De belangrijkste en hoogste klasse voor motoren is echter de MotoGP. Ook wel bekend als het wereldkampioenschap motorracen. De allereerste race werd al in 1949 verreden en het kampioenschap bestaat nog steeds.

MotoGP motoren zijn net zoals de wagens in de Formule 1 een soort van prototype voertuigen. Je mag er namelijk niet mee de weg op. Ze zijn speciaal ontworpen voor het gebruik op racecircuits. Ze zijn namelijk zo aangepast om zo snel mogelijk door bochten en in een rechte lijn te kunnen gaan. Toch wordt er net zoals bij de Formule 1 technologie ontwikkeld, die uiteindelijk vaak toegepast wordt in gewone motoren voor consumenten.

De geschiedenis van MotoGP

Het kampioenschap voor motoren bestond al voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Echter kwam hier een einde aan door de oorlogen. Na de oorlog werd de organisatie achter de MotoGP opgericht in 1949. Toen begon dus ook het eerste kampioenschap weer.

Door de jaren heen is de motorklasse verschillende keren op de schop gegaan. Zo reden ze jaren geleden nog met 500cc motoren. Inmiddels is dit al verhoogd naar 1000cc. Dit kwam omdat de fabrikanten vonden dat de MotoGP niet meer de commerciële markt vertegenwoordigde.

Gerelateerd nieuws  Werken in de bouw met giftige stoffen

Recordhouders en kampioenen

Het kampioenschap wordt toegedeeld aan de rijder die door het jaar heen de meeste punten verzameld. De rijder met de meeste kampioenschappen is Giacomo Agostini. Hij heeft maar liefst 15 titels. De meest dominante coureur was Mike Hailwood, met een winstpercentage van 83% (10 van de 12 wedstrijden gewonnen). Een van de bekendste rijders van deze eeuw en icoon van de sport is Valentino Rossi met 6 MotoGP titels.

Zelf leren motorrijden

Ben je zelf een fan van motorraces of heb je altijd al motor willen rijden? Begin dan binnenkort met rijlessen volgen bij motorrijschool Sittard. Hier leer je stap voor stap om veilig om te gaan met een motor. Van rijles tot theorie en praktijkexamen, bij motorrijschool Sittard leer je hier alles over. Mocht je meer informatie willen over motorrijlessen, bezoek dan eens de website van een lokale motorrijschool of neem contact met ze op.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport

Elektrische scooter: De toekomst van duurzaam transport

|
Vervoer en Transport

Kosten van een auto

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!