Wat is een kimono?

11/12/2020
|
54
kimono

Een kimono is van oorsprong een traditioneel Japans kledingstuk voor zowel vrouwen als mannen. Een kimono is een losse mantel of japon met wijde mouwen. Deze wordt bij elkaar gehouden door een ceintuur. Een ceintuur is een gordel die je om je middel draagt. In de westerse wereld wordt deze vaak niet gebruikt en draagt men de kimono meestal los. In Japan speelt de kimono vooral een traditionele rol bij officiële gelegenheden. Er gelden strenge regels over hoe de kimono gedragen moet worden. Als er een bruiloft binnen je familie is, dan draag je lange mouwen. Is de bruiloft van iemand buiten je familie, dan draag je korte mouwen. De ceintuur is vaak breed en ook hier gelden er regels over hoe deze vastgemaakt moet worden.

Het gebruik van een kimono

Tegenwoordig is de kimono wereldwijd erg populair om te dragen, vooral onder vrouwen. Het kan een sexy kledingstuk zijn in de slaapkamer, vooral in combinatie met een sexy lingerieset. Maar een kimono kan ook gebruikt worden in het dagelijks gebruik. Vooral in de zomer is dit lekker koel om te dragen. Er zijn veel varianten kimono’s te koop met veel verschillende opdrukken en soorten stoffen. Zo zijn er veel kimono’s met bloemen printen en zomerse kleuren.

Gerelateerd nieuws  Maastricht

Echte kimono’s worden gemaakt van echte zijde. Daarom zijn de traditionele Japanse kimono’s ook zo duur. Een kimono van topkwaliteit kan dan al meer dan 50.000 euro kosten.

Moderne kimono’s voor het alledaags gebruik zijn echter een heel stuk goedkoper. Deze zijn meestal gemaakt van satijn of polyester en daardoor betaalbaar voor ons allemaal. Pas alsnog op bij het wassen van een kimono. De stof is alsnog dun en fragiel. Was daarom op 30 graden om geen risico te lopen. Buiten Japan hoef je je ook geen zorgen te maken over regels bij het dragen van een kimono. Een alternatief voor een kimono is de bekende badjas. Deze is zelfs afgeleid van de kimono, maar is net iets warmer. Ideaal om te gebruiken in koude landen.

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Verfrissende maaltijdideeën voor warme zomerdagen

|
Lifestyle

De kracht van evenwichtige voeding

|
Lifestyle

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

|
Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!