Wat is een kimono?

11/12/2020
|
54
kimono

Een kimono is van oorsprong een traditioneel Japans kledingstuk voor zowel vrouwen als mannen. Een kimono is een losse mantel of japon met wijde mouwen. Deze wordt bij elkaar gehouden door een ceintuur. Een ceintuur is een gordel die je om je middel draagt. In de westerse wereld wordt deze vaak niet gebruikt en draagt men de kimono meestal los. In Japan speelt de kimono vooral een traditionele rol bij officiële gelegenheden. Er gelden strenge regels over hoe de kimono gedragen moet worden. Als er een bruiloft binnen je familie is, dan draag je lange mouwen. Is de bruiloft van iemand buiten je familie, dan draag je korte mouwen. De ceintuur is vaak breed en ook hier gelden er regels over hoe deze vastgemaakt moet worden.

Het gebruik van een kimono

Tegenwoordig is de kimono wereldwijd erg populair om te dragen, vooral onder vrouwen. Het kan een sexy kledingstuk zijn in de slaapkamer, vooral in combinatie met een sexy lingerieset. Maar een kimono kan ook gebruikt worden in het dagelijks gebruik. Vooral in de zomer is dit lekker koel om te dragen. Er zijn veel varianten kimono’s te koop met veel verschillende opdrukken en soorten stoffen. Zo zijn er veel kimono’s met bloemen printen en zomerse kleuren.

Gerelateerd nieuws  Wat moet je doen tijdens een middagdip?

Echte kimono’s worden gemaakt van echte zijde. Daarom zijn de traditionele Japanse kimono’s ook zo duur. Een kimono van topkwaliteit kan dan al meer dan 50.000 euro kosten.

Moderne kimono’s voor het alledaags gebruik zijn echter een heel stuk goedkoper. Deze zijn meestal gemaakt van satijn of polyester en daardoor betaalbaar voor ons allemaal. Pas alsnog op bij het wassen van een kimono. De stof is alsnog dun en fragiel. Was daarom op 30 graden om geen risico te lopen. Buiten Japan hoef je je ook geen zorgen te maken over regels bij het dragen van een kimono. Een alternatief voor een kimono is de bekende badjas. Deze is zelfs afgeleid van de kimono, maar is net iets warmer. Ideaal om te gebruiken in koude landen.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Zo geniet je meer van de natuur

|
Lifestyle

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Hoe overwin je je angst?

|
Lifestyle

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!