Wat als je sommige trainingsoefeningen niet kunt doen

23/03/2022
|
40
weerstandbanden oefeningen

Stel je bent lekker op gang gekomen met sporten. Je goede voornemens zitten er goed in, de juiste mentaliteit, je bent net een paar weken lekker bezig, en dan opeens auw. Je spieren werken niet meer mee, je loopt een blessure op, of je begint het gewoon heel erg saai te vinden. Wat moet je in zo’n geval doen, als je uit onmacht of onwil bepaalde oefeningen niet meer kunt uitvoeren?

Analyse

Begin met een analyse. Waarom ben je geblesseerd geraakt? Wilde je te snel te veel doen? Heb je het niet voorzichtig opgebouwd? Zit er misschien iets niet goed in je lichaam zoals bindweefsel dat te strak zit? Om te voorkomen dat je dezelfde “fout” nog een keer gaat maken is het natuurlijk belangrijk aandacht te besteden aan waar het fout is gegaan. Zo zorg je voortaan altijd voor een goede warming up.

Zo min mogelijk achteruit

Stel je hebt een blessure aan je biceps. Dan kun je dus niet echt je arm gaat trainen. Probeer dit dan ook niet. Je lichaam niet de rust gunnen die het nodig heeft is een garantie om jezelf kapot te maken. Het is in dit geval slimmer om je training in een breder perspectief te nemen en te zorgen dat je zo min mogelijk achteruit gaat. Zorg dat je fit blijft door cardio te doen, train spieren die je wel kunt onderhouden. Je zult het verschil merken tussen niets doen of zoveel mogelijk doen, altijd.

Gerelateerd nieuws  Makelaars
weerstandbanden oefeningen

Weerstandsbanden oefeningen

Het is een tip die eeuwig terugkomt in alles wat je met sporten doet. Bouw het langzaam op. Dit geldt dubbel voor wanneer je terugkomt van een blessure. Een goede set oefeningen om te kijken waar je staat zijn weerstandsbanden oefeningen. Met weerstandsbanden oefeningen zul je vanzelf merken hoeveel weerstand er op je spieren staat en kun je spieren een lichte tot middelzware druk laten uitoefenen om aan te sterken. Perfect voor wanneer je terug wilt gaan naar bijvoorbeeld push-ups.

Alternatieven

Als je het eenmaal weer hebt opgebouwd probeer dan na te gaan of er misschien alternatieven zijn voor dezelfde spieren. Kun je ze ook op een andere manier trainen? De afwisseling kan een goed idee zijn om te zorgen dat je zeker groot en sterk kunt worden, want je spieren bewegen toch elke keer op een andere manier. Merk je dat iets niet goed zit, stop dan met de oefening en bouw weer voorzichtig op.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen

7 Effectieve tips om te groeien als organisator van evenementen

|
Algemeen

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!