Waar moet je opletten bij het kopen van een huis?

07/04/2021
|
51

Allereerst is het belangrijk dat u eerst naar de woning kijkt. U kunt een huis niet vaak genoeg bekijken voor u het koopt. Sommige dingen vallen u niet gelijk op, dit komt omdat u als eerst naar het algehele huis kijkt. Door vaker terug te gaan naar het huis kunnen bepaalde details in het huis gaan opvallen. Daarom is het verstandig om twee tot vier keer naar een huis te gaan. Daarnaast kunt u iemand meenemen die weet waar je op moet letten. Dit kan bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis zijn of een makelaar. Zie huis kopen Maasbree.

Schrijf een lijst met uw eisen

Maak een lijst van de vereisten voordat u begint met het bekijken van de woning. Door deze lijst samen te stellen, weet u wat er in huis moet zijn voordat u het koopt. Als je bijvoorbeeld helemaal geschrokken bent van een huis, kun je misschien loslaten wat je in de toekomst echt wilt behouden. Houd uzelf niet voor de gek.

Laat uw woning keuren

Een woning keuren wordt ook wel een bouwkundige keuring genoemd. Bij deze bouwkundige keuring wordt het huis gekeurd op een aantal punten. Het kan zo zijn dat de verkoper hier niet aan mee wilt werken. Als dit het geval is moet u al koper zich gaan afvragen of u het huis überhaupt wilt kopen. De gene die de keuring uitvoert weet gelijk waar die op moet letten en vindt mogelijk onmiddellijk problemen. U als potentiële koper had dit misschien nooit gevonden of gezien. Naast de bouwkundige keuring moet je het huis ook op een juridische staat moet laten onderzoeken. Een voorbeeld van dit is een bestemmingsplan. Het is belangrijk om te weten wat niet mag. Daarnaast moeten erfdienstbaarheden ook worden overwogen. Als koper bent u verplicht om in Nederland onderzoek te doen. U moet de woning persoonlijk inspecteren of controleren op gebreken. Dit wordt ook wel de "onderzoeksverplichting" genoemd.

Gerelateerd nieuws  5 Manieren om geld te besparen op je nieuwe badkamer

Onderhandelen en een huis kopen Maasbree

Onderhandelen of pingelen we kennen het allemaal, maar het is soms moeilijker dan het lijkt. Bij de onderhandelingen van de prijs van een huis komen er een aantal punten aanbod.  Zo wordt het koopcontract opgesteld en er moet een hypotheek afgesloten worden voor het huis. Door een professional in te huren kan je een hoop geld bespaard worden. Als u hulp nodig heeft bij een huis kopen in Maasbree, kunt u ook altijd een makelaar in deze omgeving inschakelen. Deze makelaar helpt u bij de aankoop en het vinden van de juiste woning voor u.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!