Er gaan jaarlijks veel Nederlanders naar de Ardennen om een weekendje te ontsnappen aan het drukke leven. De bossen van de Ardennen zijn perfect om volledig tot rust te komen met veel natuur en prachtige landschappen. Dit is een ideale plek om even aan onze drukke en vaak snelle samenleving te ontsnappen. Zo kan je even alles los laten, zoals stress en druk die we vaak voelen. De groene bossen en de wijde landschappen van de Ardennen zijn een waar paradijs voor veel mensen. De Ardennen is prefect om te wandelen, fietsen/mountainbiken en allerlei andere activiteiten. Wat je ook zoekt de Ardennen is prefect om even de drukke samenleving achter ons te laten. Je kan hieronder meer informatie vinden over de Ardennen en we vertellen nog iets over de kastelen in de Ardennen. Lees dus snel verder!

De wandelroutes in de Ardennen

De Ardennen staan bekend om de prachtige en lange wandelroutes. Als je deze wandelroutes bewandeld zal je veel mooie natuur en landschappen tegenkomen. Er zijn lange wandelroutes die erg avontuurlijk zijn. Ook zijn er allerlei kleine routes die je kan bewandelen als je er even uit wil. De kleine wandelroutes zijn kort, maar kunnen adembenemend zijn. Als je de wandelroutes in de Ardennen neemt zal je allerlei verschillende landschappen tegenkomen van dichte bossen tot open weilanden. Dit maakt de Ardennen ook perfect om dieren te spotten, maar ook om prachtige foto’s te maken.

Wandelen langs de historische kastelen in de Ardennen

Zoals je hierboven al kon lezen heeft de Ardennen nogal wat mooie en adembenemende wandelroutes. Als je deze wandelroutes neemt kom je naast prachtige landschappen en dichte bossen ook vaak langs allerlei kastelen in de Ardennen. De oude en historische kastelen in de Ardennen komen in allerlei maten en stijlen. Je vindt er ruïnes, kleine en grote kastelen in de Ardennen. Tijdens het wandelen kan je ook de kastelen in de Ardennen bezoeken en zo kan je, je in de middeleeuwen wanen. Op deze manier kan je een indicatie krijgen hoe mensen vroeger leefden en wat voor gevoel je erbij kreeg.