Tanden trekken bij een kat

06/02/2021
|
30
Dierenarts woensel

Katten houden er niet van om ook maar iets tegen hun zin in te moeten doen. Zo ook niet het laten kijken naar hun tanden. Wanneer ze pijn hebben of een onrustig gebit zult u dit dan ook niet snel merken. Maar wist u dat wel 75% van de katten problemen kan hebben aan hun gebit!

Pijn herkennen

Als u uw kat goed kent of goed in de gaten houdt kan het nog zijn dat u geen pijn bij uw dier merkt.  Enkele symptomen die u wel zou kunnen herkennen zijn:

  • Een vieze of geurende adem
  • Blazen bij het serveren van eten
  • Knoeien met eten
  • Veel met pootjes over hun bekje wrijven
  • Minder eetlust
  • Onverwachte gedragsveranderingen: verstoppen, agressief of juist heel aanhankelijk

Het beste zou zijn als u zo nu en dan in het bekje van uw kat zou kunnen kijken. Alleen katten zijn geen fans van dit fenomeen. Als u bijvoorbeeld iets vermoedt, moet u toch proberen de druk op te voeren om met voeding te kunnen kijken of wachten tot uw kat gaapt. Dit doen echter meestal zo snel dat u geen volledig beeld kunt krijgen.

Tandproblemen

Gezond tandvlees moet lichtroze zijn. Bij ongezond of ontstoken tandvlees ziet het tandvlees er dik en rood uit. In ernstige gevallen kan het zelfs bloeden. Om dit te voorkomen is het verstandig om de tanden van uw kat regelmatig te controleren en zelfs te poetsen. Tandplak of tandsteen is al een teken om op te letten. Grotere of speciale brokken kunnen ook helpen bij het voorkomen van tandplak. Vraag hiervoor advies aan Dierenarts Woensel.

Gerelateerd nieuws  De Nederlandse Big 5
dierenarts woensel

Behandeling

Als de tand te beschadigd is of de tand is gebroken, kan de zenuw worden blootgesteld. Dit kan erg pijnlijk zijn voor uw kat. In dit geval kan de dierenarts ervoor kiezen om deze tanden te trekken.

Heeft uw kat gebitsproblemen? Onderneem onmiddellijk actie. Als de beschadigde tand niet snel genoeg wordt behandeld, veroorzaakt dit alleen maar meer problemen, zoals infectie en ontsteking. Een behandeling wordt altijd onder narcose uitgevoerd. Vergeet niet dat dit ook voor een klein dier moeilijk kan zijn.

Dus als het om het trekken van tanden bij katten gaat, geldt eigenlijk altijd: voorkomen is beter dan genezen. Indien nodig kan Dierenarts Woensel uw kat helpen bij het wegwerken van klachten.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!