Signalen dat je zou moeten gaan ondernemen

19/10/2021
|
41
Zelfstandig ondernemer

Je krijgt al buikpijn als je al eraan denkt dat het morgen weer maandag is. Je hebt echt geen zin om te gaan werken. Je bent je alvast aan het bedenken wat voor taken je allemaal weer moet gaan doen. Een blue Monday? Nee, gewoon een shit baan, om het maar even een naam te geven. Als dan vervolgens je heerlijke weekend weer voorbij is, betrap je jezelf erop dat je de hele dag niet vrolijk bent en droomt over je eigen baan uitvoeren op de manier hoe jij het wilt. Je betrapt jezelf er niet alleen op bij deze baan, maar ook bij al jouw voorgaande banen. Is dit herkenbaar voor jou? Misschien is het dan toch echt tijd om gewoon te gaan ondernemen. Zelfstandig ondernemer zijn, is dat iets voor jou?  

Signalen om te gaan ondernemen

Het eerste bewustzijn heb je al, want je hebt na het weekend nooit zin om naar het werk te gaan. Ook denk je af en toe na om zelfstandig ondernemer te worden. Die gedachte gaat daarna altijd weer heel snel weg, want waarom zou je? Deze signalen wijzen er toch echt op dat je zou moeten gaan ondernemen.

Signaal 1: je wilt al van kleins af aan echt álles zelf doen. Je moeder je even laten helpen met je veters strikken toen je het net kon? Hell no, jij wilde meteen alles zelf doen, hoelang dat ook duurde.

Gerelateerd nieuws  Een container huren voor grofvuil in Haarlem

Signaal 2: je wilt beloond worden als je harder werkt. Als je harder hebt gewerkt dan de vorige maand of dan je collega’s, wil jij een beloning. In loondienst krijg je die niet, maar als je voor jezelf werkt kun je jezelf die wel geven.

Signaal 3: je wilt eerder naar huis. Waarom zou je blijven als je toch niks te doen hebt? Aanwezigheidsplicht is zeg maar niet jouw ding.

Signaal 4: je wilt zelf je werktijden en werkdagen bepalen. Verplicht van 9.00 uur tot 17.00 uur op kantoor zitten? Geen verlof krijgen als jij verlof wil? Dat vind je maar vervelend.

Signaal 5: je kan niet goed tegen autoriteit. Je baas die je de hele dag zegt wat jij moet doen? Nee, dankjewel. Jij hebt daar totaal geen zin in.

Gaan ondernemen

Misschien herken je alle signalen die hier beschreven zijn en daarnaast heb je elke zondag al buikpijn voor maandag. Die alarmbellen om ontslag te nemen moeten nu wel heel hard afgaan. Redenen genoeg om zelfstandig ondernemer te worden toch? Natuurlijk is het spannend, dat snappen wij heel goed. Aan de andere kant gaat het je ook zoveel bieden. Wil je een beetje hulp bij bepaalde dingen bij het starten van een nagelstudio? Dat is geen probleem, want er zijn genoeg bedrijven zoals Toolis die je kunnen helpen. Veel succes!

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!