Als je een schildersezel gaat kopen dan zul je eerst wat dingen moeten weten over schildersezel. Er zijn namelijk veel verschillende soorten schildersezel ieder met hun eigen voordelen en nadelen. In deze blog hebben wij informatie verzameld over de verschillende soorten Schildersezel zodat als jij een schildersezel kopen wilt je een ingelichte keuze kunt maken. Dus als jij wil weten wat de beste schildersezel voor jou is lees dan vooral verder.

Een houten schildersezel kopen

Een houten schildersezel is wellicht een van de meest bekende keuzes en voor een goede reden ook. De simpele houten constructie is in veel verschillende maten te verkrijgen en is robuust en inklapbaar dus makkelijk op te slaan. Dankzij het houten materiaal zijn dit soort schildersezels erg goedkoop en dus erg populair. Aangezien dit soort schildersezels de meest populaire keuze zijn kun je veel verschillende modellen vinden in verschillende prijsklassen dit zorgt er voor dat je vast de passende schildersezel kunt vinden.

De metalen inklapbare schildersezel kopen

Een ander soort schildersezel die in de laatste jaren steeds populairder is de metalen statief schildersezel. Dit soort schildersezels zijn wellicht iets duurder maar komen met een hoop extra functionaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld de poten afstellen voor verschillende hoogtes zo zorg je dat dat zelfs op oneven terrein je schilderij mooi recht staat, ideaal voor de buiten schilderaar. Daarbovenop kun je hem ook op verschillende hoogtes instellen. Dus als je de ene dag liever zittend wilt schilderen dan kan dat gewoon zonder dat je een hoop verschillende ezels in huis moet hebben.

Tafel schildersezel kopen

De laatste soort schildersezel die wij gaan bespreken in deze blog is een speciale soort ezel. Dit soort schildersezels zijn vaak bedoeld voor kleinere schilderijen en zijn soms ook te vinden op schilder koffers.