Redenen waarom de concurrentie jou inhaalt in Google

09/08/2022
|
52
bovenaan in Google

Eerst stond jouw website bovenaan Google. Opeens staat een concurrent op deze eerste positie. Vreemd, want jij stond al maanden bovenaan in Google. Je zult je nu vast afvragen hoe dit in eens komt. De concurrentie kan door een aantal redenen jouw eerste positie hebben overgenomen. Wij vertellen jou wat die redenen zijn. Het is ten slotte belangrijk dat jij hoog in Google te vinden bent. Zo gaat het promoten van jouw producten en diensten vanzelf.  

Google brengt een nieuwe update uit

Google beweert dat het elke dag kleine updates doorvoert om haar algoritmes te verbeteren. Naast deze kleine updates, brengt Google een paar keer per jaar een grote update uit.

Het kan zijn dat de niche van jouw website strenger wordt aangepakt door Google. Een voorbeeld hiervan is een Medic update in 2018. Na deze update zagen medische websites hun posities in Google drastisch dalen.

De volgorde van zoekresultaten zijn onjuist

Bij deze reden ben je eigenlijk niet voorbij gegaan door een concurrent. Het lijkt er echter op dat je bent ingehaald. Je kijkt in incognito modus of de locatie heeft invloed op jouw zoekresultaten.

Wanneer jij je eigen website snel bezoekt en weer verlaat, dan kan het zijn dat andere zoekresultaten hoger in Google worden geplaatst. Google weet in dit geval dat je niet blij bent met de vertoonde resultaten. Controleer daarom altijd jouw posities met een speciale SEO-tool.

Gerelateerd nieuws  Het ontstaan van bubbeltjesplastic

De content van de concurrentie is beter

Je weet waarschijnlijk al dat drie factoren een rol spelen bij het optimaliseren van de zoekmachine. De techniek, content en autoriteit zijn van invloed op de posities in Google. Maar welke van deze drie is nou het belangrijkst?

De drie aspecten vullen elkaar aan. Je kunt dus niet stellen dat een van de drie onderdelen belangrijker is. De afgelopen jaren is de content op de website wel steeds belangrijker geworden. Het is dus mogelijk dat jouw concurrent jou heeft ingehaald, doordat zijn content beter is.

De concurrentie is begonnen met linkbuilding

De autoriteit van jouw website is afhankelijk van 3 zaken. Hoe oud je domein is, de hoeveelheid backlinks en de kwaliteit van de backlinks dragen bij aan de autoriteit van de website.

Wanneer een concurrent aan de slag gaat met linkbuilding, dan zal de website stijgen in Google. Het is moeilijk om de concurrentie voor te blijven op het gebied van linkbuilding. Hierbij zal het gaan om degene met het meeste budget. Hoe meer geld je te besteden hebt voor een SEO-specialist, des te beter de resultaten van de website zullen zijn. Werk in de ICT wordt dus steeds belangrijker.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

|
Webshop

De opkomst van online marktplaatsen

|
Webshop

Wanneer ontwikkel je een propositie?

|
Webshop

Ik wil brievenbusdozen laten bedrukken, maar hoe werkt dat eigenlijk?

|
Webshop
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!