Pallets gebruiken

25/05/2021
|
47
bouwen met pallets

Pallethout is OVERAL! Het is moeilijk om op Pinterest te bladeren zonder op een houten pallet-project te stuiten. Iedereen en de beste vriend van hun neef hebben geëxperimenteerd met en hebben geweldige dingen gebouwd met pallethout. Geef toe, je hebt die prachtige projecten gezien en begon achter je plaatselijke winkelcentra te rijden op zoek naar die houten freebies. Helaas zullen de meeste makers van palletprojecten u de echte feiten over het gebruik van pallethout niet vertellen. Stel je gerust, wetende dat ik je de kale houtwaarheden over het gebruik van pallethout zal vertellen. De volgende keer dat u zich in een steegje bevindt en probeert die pallet in uw kofferbak te slepen, kunt u de feiten afwegen.

Een paar weken geleden heb ik meer dan een uur gewerkt om die gratis pallets te krijgen om hun gewaardeerde latten af ​​te staan. Terwijl ik me zwetend en vloekend over een pallet boog, vroeg ik me af: "Zou het niet gemakkelijker zijn geweest om € 2-3 per bord uit te geven?"

Terwijl ik deze schommelbank met pallethout aan het bouwen was, begon ik een lijst te maken van de voor- en nadelen van het gebruik van pallethout. Tegen de tijd dat de verf op de schommel was opgedroogd, wist ik dat ik eerlijk moest zijn en deze feiten met u moest delen, zodat u kon bepalen of het gebruik van pallethout de moeite en de risico's waard is.

Voordelen van het gebruik van pallethout:

 1. Allereerst is pallethout meestal GRATIS!
 2. Vanuit milieuoogpunt houdt u pallets buiten de stortplaats. Yay omdat je milieuvriendelijk bent.
 3. Palletplanken hebben vaak een mooie rustieke patina (palletplank links, nieuwe grenen plank rechts).
 4. Het hout is meestal sterk.
 5. Het is stijlvol en populair omdat de rustieke, industriële look op dit moment in stijl is.
 6. Iedereen doet het - wacht even! Alleen omdat iedereen het doet, wil nog niet zeggen dat je op de kar moet springen!

Waarom u misschien GEEN pallethout wilt gebruiken:

 1. Eigenlijk is het verwijderen van houten planken van pallets moeilijk. Pallethout wordt vastgehouden met spiraalnagels die moeilijk te verwijderen zijn zonder het pallethout te breken of te beschadigen. (Om nog maar te zwijgen van het breken van je geest!) Het gebruik van een hamer en / of een gewone koevoet is vervelend en niet super effectief. Je zou beter af zijn met het gebruik van een sloopgereedschap voor het dek zoals deze.
 2. Bij het oogsten van pallethout worden de planken vaak beschadigd of gespleten. Je kunt pallethout bergen met een cirkelzaag en deze techniek, maar je planken worden uiteindelijk korter.
 3. Ja, u kunt een heen en weer bewegende zaag en / of multitool gebruiken met een metalen zaagblad, maar het is moeilijk om een ​​zuivere zaagsnede te krijgen (meestal zaagt u in een deel van het hout). En je blijft achter met afgeknipte nagels die moeten worden verwijderd, gevijld of vermeden.
 4. Pallethout kan worden behandeld met chemicaliën om aantasting te voorkomen. Als u markeringen op de pallet kunt vinden, kunt u aan de hand van deze codes identificeren of de pallet is behandeld.
 5. U kunt nooit echt zeker weten wat er op de pallet is gemorst en in het hout is opgenomen. Ik laat je fantasie de vrije loop. U moet nadenken over hoe u zich zou voelen als u erachter komt dat er een chemische stof, dierlijke urine, uitwerpselen of rauw voedsel op de pallet is gemorst. (Om deze reden is het een goed idee om het hout af te dichten met een polyurethaan of polycryl als u besluit om pallethout te gebruiken.)
 6. Pallethout is niet perfect. Het is meestal laagwaardig hout en heeft deuken, scheuren, spleten of grote splinters.
 7. Pallethout kan nietjes en kopspijkers hebben die moeten worden verwijderd.
 8. Pallethout is normaal gesproken niet glad en moet mogelijk extra worden geschuurd om een ​​bruikbare plank te krijgen.
 9. Pallethout is zelden recht.
 10. De planken hebben meestal geen uniforme dikte. Om een ​​uniforme dikte te bereiken, moeten ze worden geschaafd. Maar zorg ervoor dat u alle spijkers en nietjes heeft verwijderd, anders riskeert u uw schaafmessen te beschadigen.
 11. Als u klaar bent met het oogsten van pallethout, moet u een plek zoeken om de stukken die u niet gebruikt weg te gooien. De meeste afvalbedrijven nemen geen pallets omdat ze ze bestempelen als bouwafval.
Gerelateerd nieuws  Verhuizen naar een nieuwe huurwoning, dit mag je niet vergeten!

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Storytelling in reclame en interieur: tips

|
Algemeen

AI in Marketing

|
Algemeen

Als starter op weg naar je eerste huis

|
Wonen

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!