Mailen

05/08/2020
|
35
laptop

Vroeger werden er brieven geschreven en opgestuurd. Toen moest je zeker 3 dagen wachten tot je een brief terug ontving of de persoon waarnaar je de brief stuurde hem binnen had. Tegenwoordig sturen we nog wel eens kaartjes, maar als we echt iets moeten weten mailen we of sturen we snel een Whatsapp berichtje. De oudere generatie kan nog wel eens moeite hebben met de online wereld van communiceren.Ze vinden het een grote verandering, kunnen er niet aan wennen, of snappen niet hoe een programma werkt. Tegenwoordig zijn er ook handige cursussen, zoals een cursus voor Outlook gevorderden.

Communicatie

Er zijn verschillende soorten manieren om te communiceren. Naast de manieren om te communiceren zijn er ook nog communicatiemiddelen. Bij verbale communicatie, je communiceert met woorden. Dit kan door middel van praten maar ook door een brief of mail te schrijven. Non verbale communicatie, bestaat uit beelden, klanken, gebaren, smaken of geuren. Bij vocale communicatie, hierbij wordt er alleen gebruik gemaakt van de stem. Bij de non-vocale vorm van communicatie gebruik je je zintuigen zoals voelen, ruiken en proeven. Maar ook gebarentaal en uiterlijk horen bij non-vocale communicatie. Daarnaast zijn er zijn ook verschillende soorten communicatie middelen. Hiermee breng je een boodschap via iets over. Denk hierbij aan een radio, flyer, televisie, blogs en ga zo maar door.

Gerelateerd nieuws  Wat als je sommige trainingsoefeningen niet kunt doen

 

Communicatie tegenwoordig

Tegenwoordig wordt er veel gecommuniceerd via de telefoon of via sociale media. Dit heeft positieve en negatieven kanten. Het is handig dat we tegenwoordig zo snel met elkaar kunnen communiceren. Als je je nu iets bedenkt kan je meteen bellen of appen. Vroeger moest je eerst een telefoon zoeken in de buurt en dan moet je ook nog het nummer uit je hoofd weten. Tegenwoordig staan alle nummers in je contactenlijst en hoef je er niet meer over na te denken. We leren steeds meer mensen kennen via sociale media. Ook dit heeft goede en slechte kanten. Je ontmoet nieuwe mensen en hier komen misschien vriendschappen uit. Maar het is riskant om met iemand via sociale media af te spreken. Je weet namelijk niet wie er echt achter het account zit.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen

7 Effectieve tips om te groeien als organisator van evenementen

|
Algemeen

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!