Lekke band? Die kan je zelf verwisselen!

momentsleutel 1/2

De meeste mensen denken dat het verwisselen van hun banden erg moeilijk is. Bijvoorbeeld als je van zomer- naar winterbanden wilt gaan. Ook als je band lek is, is het handig als je deze zelf kunt vervangen. Zolang je weet wat je moet doen, is het niet moeilijk om de banden te vervangen. Daarnaast is bijna elke auto uitgerust met materialen die nodig zijn om banden te vervangen. Als je een lekke band krijgt, heb je meestal een reservewiel in je auto om mee thuis te komen. Lees hier hoe je banden verwisselt!

Safety first!

Controleer voordat je de band vervangt of je omgeving veilig is. Meestal raakt je bant op de meest rare en vervelende plaatsen lek. Zet dan je leven niet op het spel om naast je auto te gaan zitten. Zoek de dichtstbijzijnde rustige locatie. Bijvoorbeeld een parkeerplaats of een tankstation en ga daar aan de slag met het verwisselen van je band.

Goed gereedschap is wel zo fijn

Als je ergens staat en er is niets in de buurt, dan zul je het gereedschap in de auto moeten gebruiken. Dit is meestal voldoende om de band te vervangen, maar zeker niet het aller beste materiaal. Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, kun je altijd wat extra gereedschap in de auto klaarleggen. Denk bijvoorbeeld aan een goede krik, schroevendraaier of momentsleutel 1/2. Met een extra set wielmoeren zit je nooit fout.

Gerelateerd nieuws  Winter

De banden verwisselen

Als je een wielbeschermer of wieldoppen hebt, moet je deze eerst verwijderen. De makkelijkste manier is om de auto op te krikken. Zorg voor een goede harde ondergrond zodat de krik niet wegzakt bij het wisselen van banden. Wanneer je auto hoog genoeg van de grond is, kunt je de wielmoeren losdraaien en het wiel verwijderen. Nu is het tijd om het reservewiel te plaatsen. Zorg ervoor dat de banden goed aansluiten en draai vervolgens de wielmoeren weer vast. Als je de krik gaat verwijderen moet je de auto langzaam laten zakken. Na het verwijderen van de krik kan je met de momentsleutel de moeren nog eens goed aantrekken. Nu is het een kwestie van de wielbeschermer of wieldoppen terugplaatsen en je kan je reis weer vervolgen!

momentsleutel 1/2

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Alleen autorijden: zo houd je het leuk

|
Algemeen, Vervoer en Transport

De voordelen van elektrische voertuigen

|
Algemeen, Vervoer en Transport

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!