Leiden voor Milieudefensie

22/02/2021
|
29
Container huren leiden

Milieudefensie is een actiegroep die op komt tegen grote milieuvervuilers. Milieudefensie bestaat al ongeveer vijftig jaar en is een van de grootste klimaatorganisaties van dit moment. Ze staan bekend voor een projectmatige aanpak ondersteund door mensen in heel Nederland. Zo proberen zij met alle leden grote bedrijven te laten omschakelen naar een duurzamer klimaatbeleid.

Geschiedenis

De organisatie begon als een raad van verschillende verontrustende wetenschappers, dit is tot heden uitgegroeid tot een grote organisatie. Een van de grootste successen van Milieudefensie was het winnen van de rechtszaak voor gezonde lucht. Hierbij zijn er nu 300 luchtwachters aangesteld die door het hele land ervoor moeten zorgen dat de overheid hiermee ook echt aan de slag gaat. In de volgende steden is er sprake van de meeste vervuiling door verkeer: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Arnhem. De organisatie wordt gesteund door ruim 95.000 mensen in Nederland. Ook heeft milieudefensie al vele acties ondernomen voor het milieu. In 1994 tot en met 2002 streed milieudefensie tegen de vijfde baan van de luchthaven Schiphol, hierdoor is milieudefensie bekend geworden als actiegroep. Milieudefensie probeert leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van (algemeen) nieuws, dit doen zij door middel van podcasts, nieuwsbrieven, opinies, de algemene agenda, publicatie, blogs en persberichten. Zo proberen zij samen met alle leden te strijden voor het milieu.

Gerelateerd nieuws  Fietsen met je gezin

Onderwerpen

Milieudefensie maakt veel onderwerpen bespreekbaar en voert regelmatig actie tegen vervuilers. Ook probeert milieudefensie invloed uit te oefenen in de Tweede Kamer. De onderwerpen die zij hier bespreekbaar maken zijn, biomassa, bossen, economie, energie, klimaat, stikstof, verkeer, vliegverkeer en voedsel. Momenteel zijn er meerdere campagnes gelanceerd vanuit Milieudefensie, de belangrijkste campagne op het moment is de klimaatzaak tegen Shell. Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met het vervuilen van het milieu. Milieudefensie wil ervoor zorgen dat Shell veel duurzamere energie gaat opwekken. Op het moment is dit maar 4 procent van alle investeringen die Shell doet. Wil jij je steentje bijdrage aan het milieu dit kan door deze onderneming te ondersteunen door lid te worden, een petitie te tekenen of een donatie te geven. Wil je zelf in je dagelijks leven wat bijdrage, dan kun je kiezen om bewust je afval te scheiden, heb je grotere plannen? Dan kun je een container huren leiden.

Lees ook: Op pad gaan in Rijswijk

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Deze vitamines dragen bij aan een gezonder hart

|
Gezondheid

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!