Jouw eerste stagedag

26/09/2021
|
34
stage bedrijfskunde

Spannend, jouw eerste stage? Of het nu gaat om een stage bedrijfskunde of een stage milieukunde, er zijn wat algemene zaken die overal wel gelden. Het is altijd goed om je alvast in te lezen. Je kunt jouw eerste stagedag maar één keer doen. Maak er dus het beste van. 

Ontspan 

Iedereen weet dat een eerst stagedag spannend is. De meeste bedrijven houden daar echt wel rekening mee. Mocht dat trouwens niet zo zijn, dan mag jij jezelf afvragen of dit wel een fijn bedrijf is om stage te willen lopen.  

Let goed op bij jouw stage bedrijfskunde, milieukunde of ... 

Niet alleen voor een stage bedrijfskunde geldt: ontspannen en tegelijkertijd goed opletten. Dit is voor elke stage belangrijk. Het kan nogal tegenstrijdig overkomen: ontspannen en goed opletten. 

Waar het over gaat is dat mensen het al heel snel vervelend vinden, als iemand niet onthoudt wat ze zeggen. Het verschilt per persoon waar die grens ligt. Maar na zo'n drie keer dezelfde vraag te stellen, kun je erop rekenen dat jij de irritatiegrens bereikt.  

Dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Het mooie is dat jij dit heel simpel kunt voorkomen met een pen en een aantekeningenblok. Dit lijkt kinderachtig. 'Tja ik onthoud toch zeker de belangrijke dingen wel.' Prima, als je dat denkt, maar schrik niet als je een weekje later al zeer dwingend een kladblok krijgt. In het ergste geval gaan ze er over klagen achter je rug om. Ook niet fijn. Wellicht kan een checklist jou ook helpen.

Gerelateerd nieuws  Obligaties betekenis en hoe je ze kunt kopen
stage bedrijfskunde

Wees attent 

De gunfactor is zeker op de werkvloer erg belangrijk. Ben jij alleen bezig met jouw eigen targets? Reken er maar op dat je hierop wordt afgerekend. Dat betekent niet dat jij je voor het karretje moet laten spannen voor alle klusjes. Het betekent wel dat jij ruimte moet hebben om soms te kunnen helpen.  

Je gaat zien dat als jij anderen helpt, zij jou ontzettend waardevolle tips geven. Die, als je ze opvolgt, misschien er wel voor zorgen dat jouw cijfer een stuk hoger uitvalt dan jij voor mogelijk had gehouden. 

Attent zijn zit hem ook in andere dingen. Let goed op de sociale dingen. Als het de standaard is dat je bij het koffie halen ook voor anderen een bakkie haalt, dan is het wel zo slim dat ook te doen.  

Succes met jouw stage bedrijfskunde, milieukunde ...of welke stage dan ook! 

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!