Je asperges grillen

19/03/2022
|
39

Het aspergeseizoen begint weer bijna, want het is weer bijna april. Rond april wordt er elk jaar begonnen met het oogsten van asperges. Asperges worden altijd handmatig geoogst. De folie wordt opgelicht en wanneer er dan een barstje in de grond komt en er een kopje zichtbaar is dan is de asperge goed om te oogsten. Oogsten wordt altijd gedaan met een langwerpig mes, die je precies langs de asperge af kan steken de grond in. Je steekt dan aan de onderkant de asperge los van de wortels. Wanneer de asperge is losgestoken wordt deze altijd direct zes uur in koud water gelegd. Dit zorgt ervoor dat de asperge niet verkleurt en uitdroogt. Na zes uur worden de asperges gewassen en daarna worden ze op de juiste lengte gesneden. Daarna worden ze ook nog gesorteerd op kwaliteit. Het aspergeseizoen om asperges te steken begint altijd in april, maar het echte aspergeseizoen wanneer je ze kunt eten begint eind juni. Dit is omdat de telers dan stoppen met oogsten. Op deze manier kan de aspergeplant weer gaan groeien voor het nieuwe seizoen.

Soorten

In de asperges heb je ook nog verschillende soorten. Zo heb je er drie. Je hebt de witte, groene en de paarse variant. De witte variant wordt hier in Nederland het meeste geteeld en ook verkocht. Ongeveer 5% van de aspergeteelt in Nederland bestaat uit groene asperges. Paars is nog vrij onbekend en wordt ook nog op een kleinere schaal geteeld en vervolgens verkocht. De paarse asperges, kun je in tegenstelling tot de andere kleuren, rauw eten. Deze asperge is namelijk erg zoet.

Gerelateerd nieuws  Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

Bereiden

De asperges kun je als je ze gekocht hebt op verschillende manieren bereiden. Zo heb je de klassieke manier, maar je kunt asperges ook eten met kaas, je kunt er soep van maken en je kunt asperges grillen. Klassieke asperges zijn het allerbekendste in Nederland. Asperges grillen is nog relatief onbekend in Nederland en wordt nog niet heel veel gedaan, maar het is wel heel lekker. Gooi de asperges gewoon op de contact grill met een beetje olie. De asperges grillen zal dan heel gemakkelijk gaan. Draai de asperges halverwege het grillen wel een keertje om. Voor witte asperges is de grilltijd ongeveer 10 minuten en van groene ongeveer 7 minuten. Gebruik daarna een vork om te kijken of de asperges beetgaar zijn. Zijn ze dit nog niet dan doe je ze nog even wat langer terug op de grill. Smakelijk eten!

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!