Hoe (on)gezond eet jij?

05/12/2021
|
35
voedingscoach-amsterdam

Niet iedereen heeft altijd een goed beeld van zijn of haar voedingspatroon. Het is ook lastig om gezond te eten, met zoveel verschillende adviezen. Het kan ook zijn dat je gewoon iets te veel of te weinig weegt en daar last van hebt. Ready voor een eigen check? Zonder meteen naar een voedingscoach in Amsterdam of elders heen te gaan? Zet je maar schrap. 

Realiteit check 

Vind je misschien dat je te veel snaait of vind je dat je te veel of juist te weinig eet? Zomaar wat dingen die een stempel op jouw gemoedstoestand kunnen drukken.  

Wat vind je er precies vervelend aan? Vind jij jezelf te dik, te dun of te futloos? Wat vind je te veel of te weinig eten? Wat vind jij snaaien en wat niet? Die antwoorden moet je helder hebben. Soms heeft iemand een verkeerd beeld over wat te veel of te weinig is. Check dus bij de mensen om jou heen, die eerlijk tegen jou durven te zijn, of ze dat ook vinden. 

BMI 

Ook op het internet vind je vast wel lijstjes om jouw BMI te berekenen. Vaak heb je dan al een aardige indicatie of je wel of geen gezond gewicht hebt. Er zijn wel echt uitzonderingen. Dus schiet niet meteen in de stress. Dat is trouwens ook niet gezond. 

Gerelateerd nieuws  Tips om uw stoelgang te verbeteren

Is jouw BMI niet goed of twijfel je? Breng dan een bezoekje aan jouw huisarts. Die kan het beter checken, want die neemt alle relevante gegevens mee om jouw BMI goed te bepalen. Het BMI is niet de enige graadmeter. 

Schijf van vijf 

Je kunt ook aan de hand van de schijf van vijf checken hoe het met jouw voedingsschema is gesteld. Krijg je alle belangrijke voedingsstoffen wel binnen? Krijg je uit alle schijven wel wat? Eet jij wel voor zo'n 80% gezond, denk je? En, als je bijvoorbeeld geen vlees eet, vul je dan wel voedingsstoffen die je daaruit mist, aan met andere voedingsmiddelen? 

amsterdam-voedingscoach

Ijzer, calcium, vitamine B, C en D 

Het kan ook heel goed zijn dat je een te kort hebt aan ijzer, calcium of een bepaalde vitamine. Heb je broze nagels? Dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld een tekort aan calcium hebt. Het kan ook zijn dat je een tekort aan vitamine D hebt. Voor opname van Calcium heb je namelijk vitamine D nodig. 

Voedingscoach Amsterdam 

Wil je zeker weten hoe het met je zit? En, wil je ook graag aan de slag met jouw voedingsschema, omdat je wel weet dat er werk aan de winkel is? Dan kun je goed terecht bij een voedingscoach in Amsterdam of elders. Tip? De voedingscoach in Amsterdam is er eentje met ervaring.  

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!