Hoe houd ik mijn medewerkers gezond?

02/12/2021
|
40

Een van de belangrijkste onderdelen van een onderneming is natuurlijk het personeel. Je personeel is de sleutel tot succes en daarom is het van belang om te investeren in je personeel. Het is namelijk ontzettend vervelend wanneer een medewerker jouw onderneming, om welke reden ook, verlaat. Dit kost je een hoop geld, tijd en moeite om uiteindelijk een juiste vervanger te vinden. Zorg er daarom voor dat je je medewerkers tevreden, gezond en levendig houdt. Hierbij draait het niet alleen om een ‘goed salaris’, maar ook om het investeren in de gezondheid en welzijn van je personeel. In deze blog geven we je een aantal tips om je medewerkers gezond te houden. Lees snel verder!

Regel dit eerst!

Het allereerste wat je moet doen wanneer je meerdere medewerkers in dienst hebt, is je oriënteren op een verzuimverzekering. Het is namelijk niet de bedoeling dat al jouw tijd en energie ten koste gaat van een langdurige ziekte. Heb je dit netjes op orde? Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je in de problemen komt wanneer een medewerker langdurig ziek is. De exacte vergoeding is wel afhankelijk van de afspraken die je maakt met de verzuimverzekeraar, dus zoek de juiste verzekeraar die voldoet aan jouw wensen.

Het ultieme doel is natuurlijk om zoveel mogelijk verzuim te voorkomen. Uiteraard is dit niet in alle gevallen mogelijk, maar er zijn genoeg manieren om verzuimpreventie te stimuleren. Op deze manier hoef je minder vaak gebruik te maken van de verzekering, maar het is in ieder geval wel fijn om het netjes geregeld te hebben indien je er wel gebruik van moet maken.

Beweeg tijdens werktijden

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Kantoormedewerkers bewegen eigenlijk veel te weinig en daarom is het belangrijk om gedurende de dag te blijven bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een meeting in de buitenlucht tijdens het wandelen. Zorg daarnaast ook voor voldoende zit-sta bureau’s en stimuleer de medewerkers om bijvoorbeeld op de fiets naar kantoor te komen. Heb jij zelf nog een leuk idee? Laat het ons ook weten!

Gerelateerd nieuws  Wat is echte liefde?

Rust = rust

We doen het allemaal wel eens, toch nog even door werken tijdens de pauzes. Wanneer je druk bezig bent gaat de tijd ontzettend snel, maar dit is geen reden om niet even je rust te pakken. Het is ontzettend belangrijk voor je energie en mentale gezondheid om elke 1.5 uur even een paar minuten pauze te nemen. Haal bijvoorbeeld zelf je kopje koffie, loop even een rondje door het pand en geef je medewerkers de ruimte om weer op te laden.

Geef elke medewerker de nodige aandacht

Het is belangrijk om alle medewerkers de nodige aandacht te geven. Praat regelmatig over de thuissituatie, vraag hoe het met ze gaat en voer gewoon even een gesprek. Daarnaast is het ook aan te raden om over het bedrijf te praten. Het is namelijk ontzettend motiverend voor je medewerkers om te horen hoe het gaat met de onderneming en wat hun bijdrage is geweest in de behaalde resultaten. Plan bijvoorbeeld elke maand een gesprek in en behandel deze onderwerpen met elkaar. Maak in ieder geval duidelijk dat je geïnteresseerd bent in je medewerker!

Gezonde voeding!

Gezondheid gaat gepaard met voeding en daarom is het belangrijk dat je medewerkers, in ieder geval op de werkvloer, de mogelijkheid hebben om gezond te eten. De meeste medewerkers nemen geen fruit mee vanuit huis, maar probeer maar eens een goed gevulde fruitschaal in de kantine neer te leggen. In de meeste gevallen is deze na een aantal dagen helemaal leeg!

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen

7 Effectieve tips om te groeien als organisator van evenementen

|
Algemeen

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!