Hoe breng jij jouw kerst door?

11/12/2021
|
52
Diner aan huis

Voor velen van ons zijn de kerstdagen heel erg speciaal. Men spendeert de feestdagen massaal met familie en vrienden. Het middelpunt hierbij is toch wel vaak de mooi versierde en gezellige kerstboom. Activiteiten als tafelen, spelletjes spelen en uitgebreid kokkerellen zijn nog altijd mateloos populair. De feestdagen zijn eigenlijk dé perfecte gelegenheid om een eventuele familieruzie bij te leggen. Het is het moment om nader tot elkaar te komen en aandacht te hebben voor elkaar. Dit is iets wat iedereen nodig heeft in zijn of haar leven. De kerst is een ideale gelegenheid hiervoor. Mensen blijven sociale dieren en een pandemie kan daar niets aan veranderen. Ondanks Corona zou je er met je naasten een fijne kerst van kunnen maken. Natuurlijk zijn sommige maatregelen, zoals de mondkapjesplicht of de anderhalve meter-regel niet erg aangenaam.

Het kerstdiner is essentieel

Voedsel brengt mensen nader tot elkaar; het zorgt voor verbinding. Zeker mensen die uit eetculturen komen kunnen dit absoluut beamen. Samen met je familie koken en vervolgens urenlang tafelen is toch wel het fijnste wat er is. Deze kerst kun je extra culinair uitpakken. Je kunt bijvoorbeeld zelf de thuiskok spelen, iets afhalen of uitgebreid uiteten gaan (mits je een geldige QR-code hebt uiteraard). Er bestaan bovendien allerlei nieuwe culinaire belevingen, zoals een diner aan huis. Hierbij is er in principe sprake van een lopend buffet. De gasten lopen lekker rond, eten allerlei hapjes en hebben leuke gesprekjes met elkaar. Een diner aan huis (ook wel ‘walking dinner’ genoemd) is authentiek, modern en sociaal. Het is anders dan met zijn allen aan tafel eten. Een diner aan huis is altijd leuk om te proberen en zeker tijdens de feestdagen.

Gerelateerd nieuws  Serums

Kerstfilms en ouderwetse bordspellen

Wellicht klinkt het ontzettend cliché, maar klassieke kerstfilms kijken na het eten terwijl je met zijn allen ligt uit te buiken is wat men het liefst doet tijdens kerst! Oude klassiekers zoals Sissi en Home Alone zijn ontzettend geliefd. Lekker bij de houtkachel zitten in pyjama en met pantoffels aan is ook heerlijk. Speel wat ouderwetse bordspelletjes en het feest is compleet. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een actieve kerstviering en spelletjes toernooien organiseren. Zolang je maar geniet met elkaar.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!