Een fijne werkomgeving met comfortabel licht

19/01/2022
|
38
Verlichting voor bedrijven

Verlichting speelt een grote rol bij hoe men zich voelt en is dan ook onmisbaar in bedrijfspanden. Comfortabel en fijn licht is belangrijk voor de algehele sfeer. Je hebt een wat hoger gevoel van welzijn als je je omringt met goede verlichting. Er wordt meer energie gecreëerd en een werknemer zal stukken beter presteren. Bedrijfsverlichting is een essentieel onderdeel van een solide werkomgeving. De kijkomstandigheden en het concentratievermogen van werknemers worden beïnvloed met de keus voor bedrijfsverlichting.

Wat stelt de wet als het gaat om ledverlichting

Verlichting voor bedrijven is vaak in de vorm van ledverlichting. Ledverlichting is in principe een verplichting voor bedrijven die vallen onder de Wet Milieubeheer. Hierbij gaat het om ondernemingen die 50.000 kWh of zelfs meer verbruiken op jaarlijkse basis. Ondernemingen die een bepaalde hoeveelheid gas verbruiken, vallen hier ook onder. Het moet dan om minimaal 25000 kubieke meter gas gaan. Deze ondernemingen dienen maatregelen in te zetten zodat er bespaard kan worden op energie. Ledverlichting is hier een wezenlijk onderdeel van. Bedrijven die niet of in mindere mate verplicht zijn om ledverlichting aan te schaffen, zouden eigenlijk ook over moeten gaan op ledverlichting.

Gerelateerd nieuws  De toekomst van AI en hoe het software ontwikkelen verandert
Verlichting voor bedrijven

Het voordeel van ledverlichting

Als het gaat om verlichting voor bedrijven, heeft ledverlichting toch wel de hoofdrol zou je kunnen stellen. Het biedt dan ook een heleboel voordelen voor ondernemingen. Zo heeft led een langere levensduur, is het gebruik van led efficiënter én veel veiliger. Ledverlichting kan lang branden zonder dat er kans bestaat op ongelukken, aangezien ledverlichting amper warmte genereert. Deze mate van veiligheid is een gigantisch voordeel. Daarnaast is het welbekende probleem van knipperende tl-buizen met ledverlichting totaal niet aan de orde. Je ogen hoeven dus continu scherp te stellen, zodat je lekker geconcentreerd kan blijven werken. Je blijft als werknemer stukken scherper en hebt een hogere werkproductiviteit.

Wat past het beste bij jouw bedrijf?

Elk bedrijf is uiteraard verschillend en iedere situatie is weer uniek. Het verlichten van een bedrijfspand is in feite het creëren van sfeer. Het is goed om eerst grondig onderzoek te verrichten naar de opties als het gaat om verlichting voor bedrijven. Er is tegenwoordig genoeg keuze!

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!