Als eerste een korte introductie in de rijke geschiedenis van de stad Heerlen. De stad heette Coriovallum toen het begon als een Romeinse nederzetting. Pas in de middeleeuwen kreeg Heerlen de vorm van een stad. Een paar eeuwen later, vlak ná de Tweede Wereldoorlog, begonnen de gouden mijnjaren in Zuid-Limburg. Heerlen werd hierdoor een van de welvarendste steden van Nederland. Begin jaren zeventig sloten de mijnen echter één voor één hun deuren. Daardoor raakte Heerlen in een diep dal toendertijd.

Tegenwoordig is Heerlen veel opgeknapt en is de stad een creatieve, culturele en kunstlievende stad. Tevens is Heerlen het koopcentrum van Parkstad geworden. Heerlen herdenkt nog wel zijn rijke verleden en dit zie je ook terug in de stad. Het Mijnmuseum houdt de gedachtenis van de koempels in ere. Het Thermenmuseum bezit het best bewaard gebleven Romeinse badhuis van Nederland. En de Schelmentoren en Pancratiuskerk zijn middeleeuwse gebouwen die nog steeds in het hart van de stad staan.

Winkels, horeca en kunst

In Heerlen liggen meer dan 300 winkels. Van bekende modeketens en multinationals, tot aan unieke kleine ondernemers. Voor de winkelliefhebbers onder ons is Heerlen een stad waar je urenlang ongestoord kunt shoppen. Van al dat winkelen krijg je natuurlijk honger. Wat je smaak ook is, de kans is groot dat het in Heerlen te vinden is. Van Italiaans, Spaans, Grieks, Frans, Turks, Indonesisch, Indiaas en nog veel meer, er is voor ieder wat wils.

Qua kunst is Heerlen de nummer een in (grote) muurschilderingen. Met meer dan 75 muurschilderingen alleen al in de stad, is Heerlen in de laatste jaren verandert in een echt openluchtmuseum. Wanneer je door de stad loopt of fietst, zul je ongetwijfeld de vele muurschilderingen tegenkomen.

Auto huren Heerlen

Mocht je met de bus of trein naar Heerlen zijn gekomen voor een weekendje, maar wil je toch meer van de stad en de omgeving zien? Dan is het mogelijk om bij autoverhuur Heerlen een auto te huren die bij jouw situatie past. Zo kun je ook buiten het centrum plekken bezoeken, zoals de Woonboulevard of SnowWorld in Landgraaf. Een auto huren in Heerlen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als bij autoverhuur Heerlen.