De laatste voedselverpakkingstrends

31/10/2023
|
voedselverpakkingstrends

Voedselverpakking zijn door de jaren heen steeds veranderd. Van eenvoudige papieren zakken tot milieuvriendelijke verpakking. In deze blog gaan we kijken naar enkele van de laatste voedselverpakkingstrends,

Duurzaamheid steeds belangrijker

Overal, dus ook bij voedselverpakkingen, is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Bedrijven spelen steeds meer in op duurzame verpakking van levensmiddelen en geven dit prioriteit. Ook het verminderen van plastic afval en biologisch afbreekbare verpakkingen zijn populairder geworden. Soms zijn verpakkingen zelfs zo groen dat ze gemaakt worden van maïszetmeel of algen.

Herbruikbare verpakkingen

Een andere belangrijke trend is de opkomst van herbruikbare verpakkingen. Bedrijven introduceren systemen waarbij consumenten de verpakkingen kunnen terugbrengen voor hergebruik. Hierdoor zal er minder afval komen.

Slimme verpakkingen

Met de opkomst van internet of things worden er steeds meer slimme verpakkingen gebruikt. Deze verpakkingen hebben sensoren in zich waarmee er informatie uit de producten gehaald kan worden over de versheid en de houdbaarheid van het eten. Verkopers kunnen zo makkelijker zien of eten over datum is en consumenten kunnen zien hoe vers het nog is.

Gerelateerd nieuws  Vergaderen in Zuid Limburg

Minimalistisch ontwerp

Minimalistisch ontwerp is een trend die de esthetiek van voedselverpakkingen verandert. Eenvoudige en strakke ontwerpen met minimale tekst en afbeeldingen worden steeds populairder. Dit straalt vaak een gevoel van authenticiteit en eerlijkheid uit wat consumenten aantrekt.

Personalisatie en merkbeleving

Bedrijven proberen zich te onderscheiden door middel van gepersonaliseerde verpakkingen en een sterke merkbeleving. Consumenten willen zich verbonden voelen met de merken die ze kopen en dit wordt weerspiegeld in de verpakking. Het toevoegen van gepersonaliseerde boodschappen, QR-codes met verhalen achter het product en interactieve elementen zoals augmented reality speelt hierbij een rol.

Gezondheid en gemak bij voedselverpakkingstrends

Met de groeiende vraag naar gezonde voeding wordt de nadruk gelegd op voedselveiligheid. Verpakkingen die luchtdicht zijn worden steeds belangrijker. Ook het gemak en draagbaarheid van voedselverpakkingen wordt steeds beter. Denk aan maaltijdvervangende shakes in flessen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan deze blog over een stralende gezondheid.

Recent

Essentiele oliën voor schoonheid en welzijn

21/11/2023

Energiezuinige verlichtingsopties voor thuis

16/11/2023

Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

16/11/2023

De onverwachte voordelen van neppe volgers op Instagram

09/11/2023

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

31/10/2023

Meer in deze categorie

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Het gezondheidsvoordeel van een glazenschuifwand met getint glas

|
Algemeen

Tips om je kind te beschermen tegen gevaarlijke stoffen

|
Algemeen, Gezondheid

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!