De invloeden van andere landen in de Nederlandse keuken

19/05/2021
|
59
Chinees Stein

De Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken is over zijn algemeen niet heel wereldwijd bekend. Toch is er wel een etenswaar dat bijna overal te wereld te verkrijgen is: de stroopwafel. De stroopwafel is in de laatste jaren vooral erg populair geworden in Amerika. Steeds vaker kun je de daar in de supermarkten de echte Nederlandse stroopwafel halen. Verder is bijvoorbeeld de Nederlandse frikandel ook steeds populairder geworden in onze buurlanden en aan de Spaanse kust. Daarnaast zijn veel buitenlandse toeristen onder de indruk van onze zogenaamde ‘snackmuur’ waar je dus een gefrituurde snack uit de muur kunt halen. Voor buitenlandse toeristen zijn vaak de bitterballen het meest populair. Naast alle gefrituurde snacks is ook de rauwe haring iets waar toeristen vaak van op kijken. Door de typerende smaak en het feit dat het rauwe vis is, is de haring ook echt te benoemen tot een trekpleister uit de Nederlandse keuken.

Meest voorkomende buitenlandse restaurants

In Nederland loopt het aantal buitenlandse restaurants alleen maar op. De Chinese keuken heeft de meeste restaurant in Nederland. In 2019 waren er maar liefst 1308 restaurant met Chinese gerechten. Daarnaast heeft ook de Japanse keuken een steeds groter bereik in Nederland. Sushi is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en staat nu bij veel Nederlanders hoog op het lijstje van favoriete maaltijden. Naast de toenemende populariteit van de Aziatische keukens, zijn ook de Franse en de Italiaanse keuken al geruime tijd erg populair in Nederland. Dat blijkt ook uit de cijfers, want de Franse keuken staat als tweede op het lijstje van aantal restaurants en de Italiaanse keuken staat als derde op dit lijstje.

Gerelateerd nieuws  De bemiddeling op de Caribische eilanden

Invloeden van de Aziatische keuken: Chinees Stein

Zoals hierboven benoemd is de Chinese keuken het populairst in Nederland. Veel Chinese restaurants in Nederland bieden echter niet alleen puur Chinese gerechten aan. Vaak zijn er op de menukaart van Chinese restaurant ook veel Indonesische en Thaise gerechten te vinden. Dit is natuurlijk een slimme manier om meer klanten te bereiken. Door het aanbieden van verschillende Aziatische maaltijden trek je een ruimer publiek aan. Een goed voorbeeld hiervan is Chinees Stein, de menukaart van dit restaurant is erg uitgebreid waardoor er altijd wel iets lekkers te vinden is.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!