Dé duurzame trends van dit moment

18/05/2022
|
72
zonnepanelen installateur sittard

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Steeds meer mensen willen graag hun steentje bijdragen aan een betere wereld. In deze blog hebben wij de vijf trends van dit moment op een rijtje voor je gezet om jou te helpen met verduurzamen.

Trend 1: Alleen wanneer je het nodig hebt

Het is een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen: vervoer dat je kunt huren. Denk hierbij aan een huurauto, leenfiets en deelscooters. Het brengt dan ook naast verduurzaming nog meer voordelen met zich mee. Als je gebruik maakt van een huurauto, in plaats van zelf een auto kopen, hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over reparaties.

Trend 2: Thuiswerken is een blijvertje

Het was iets waar zowel werkgevers als werknemers aan moesten wennen in het begin van de pandemie: thuiswerken. Maar nu meer dan twee jaar verder is het inmiddels zo ingeburgerd dat sommigen niet meer anders willen. Iets wat enorm opviel tijdens de pandemie is het aantal files. Minder mensen hoefden naar werk toe te reizen, waardoor het aantal files sterk daalde. Dat was ook een fijne ontwikkeling voor het milieu. Maar het thuiswerken heeft er wel toe geleid dat werknemers hun energierekening zien stijgen. Heb jij hier ook last van? Overweeg dan om zonnepanelen te nemen. Een zonnepanelen installateur Sittard helpt je maar al te graag bij het verduurzamen van jouw woning.

Gerelateerd nieuws  Sporten in de lockdown? Zo doe je dat!

Trend 3: Bedrijfspanden krijgen een andere bestemming

Omdat we allemaal steeds vaker thuiswerken, zijn er minder kantoren nodig. Kantoorpanden worden bijvoorbeeld omgetoverd tot woningen. Door deze grote renovaties is er ook ruimte om de panden te verduurzamen. Dankzij die grote daken is er meestal meer dan genoeg ruimte voor flink wat aantal zonnepanelen.

Trend 4: Meer duurzame producten

Generatie Z, de generatie die geboren is tussen 1997 en 2012, is de leidende groep als het aankomt op het kiezen van duurzame producten. Ze zijn zich enorm bewust van klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en realiseren dat zij de verantwoordelijkheid moeten nemen om problemen rondom klimaatverandering op te lossen. Omdat deze generatie steeds ouder wordt en meer te zeggen krijgt, bijvoorbeeld door de producten die ze wel of niet kopen in de winkel, zien bedrijven in dat ze daar steeds meer op in moeten spelen.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!