Binnenshuis creatief bezig zijn met pallets

10/05/2020
|
51
pallet bank

Oorsprong

Een trend die je steeds meer ziet niet alleen buitenshuis, maar nu ook binnenshuis is de pallet trend. Pallets werden voor oorsprong gebruikt als een transporteenheid. Normaal zijn pallets gemaakt van hout, kunststof of een kartonnen plateau. Binnen Europa is de meeste reguliere afmeting van een pallet is 80 X 120 cm. Indien je zelf graag aan de slag wilt gaan, moet je rekening houden met de afmetingen en het gewenste resultaat. De kunststof pallets zijn vanwege de makkelijke reiniging veel gebruikt bij het transporteren van voeding en farmaceutische producten. Deze pallets zijn echter vrij duur. De kartonnen pallets zijn in een duidelijke opgang. Duurzaamheid is een belangrijk argument doordat deze pallets gemaakt worden van gerecycled papier. Nog een voordeel van de kartonnen pallets is het gewicht, kartonnen pallets wegen ongeveer 5 kg, terwijl een houten pallet een gewicht heeft tussen de 20 a 25 kg. Desondanks dat de houtenpallets zwaar zijn, zijn deze pallets wel de populairste voor het gebruikt van binnenst en buitenhuis.   

Houtenpallets

In het voorjaar van 2020 heeft de trend palletmeubels een opmars gemaakt. De meeste mensen plaatsen deze palletmeubels in de tuin. Het meest populaire meubel is de pallet bank. Deze pallets meubels zijn heel gemakkelijk zelf te maken en zijn te vormen naar de gewenste afmetingen en vormen. Je kunt de pallets op elkaar stappelen met wat kussens. Echter kun je ook kiezen om ze aan te passen naar je eigen smaak. Schilderen, zagen, en versieren. Doormiddel van een doe het zelf project, kun je de pallets helemaal veranderen in jouw eigen stijl. Wel moet je rekening houden met de afmetingen van de pallets, Europallets zijn de meeste voorkomende pallets die in Nederland worden aangeboden. Als je meer uitbreiding wilt van je pallet tuinmeubelen, houd er dan rekening mee dat je steeds dezelfde pallets gebruikt, anders sluiten de maten niet mooi op elkaar aan.

Gerelateerd nieuws  Wat is een veranda?

Palletmeubels

Momenteel is er een nieuwe opkomende trend: de palletmeubels binnenshuis. Deze trend zie je momenteel al veel terugkomen in eigen huis & tuin programma’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de palletmeubels binnenshuis. Pallets kunnen gebruikt worden voor: banken, tafels, kasten en stoelen. Deze pallets zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere meubels en kun je geheel naar eigen smaak stijlen.  

pallet bank

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Als starter op weg naar je eerste huis

|
Wonen

Hoe kies ik een warmtepomp

|
Wonen

Voordelen van betondesign vloeren

|
Wonen

De voordelen van een wellness tuin

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!