Angst voor het donker overwinnen

28/05/2021
|
45
Donker en stil

Wist je dat er veel meer mensen een angst hebben voor het donker dan je misschien zou denken. Het is een angst die vooral bij kinderen een grote rol speelt, daarom wordt er vaak met een scheef oog gekeken naar volwassenen die er ook niets mee te maken willen hebben. Toch kan het heel vervelend zijn om hier op latere leeftijd last van te hebben. Het kan een grote impact hebben op je bewegingsvrijheid als je bijvoorbeeld in de avond de straat niet meer over durft.

Oorzaken voor angst bij volwassenen

Nu je weet dat het heel normaal is om bang te zijn in het donker is het misschien interessant om erachter te komen waar deze angst vandaan komt. Ben je bang voor donker in je eigen huis dan kan dat komen door een nare ervaring die je hiermee hebt gehad. Een oorzaak zou dus kunnen zijn dat je ooit in het donker op de trap een trede hebt gemist en daardoor een harde val hebt gemaakt. Ben je ook buiten de deur bang voor het donker? Dan kan het zo zijn dat een kinderlijke fantasie je nog achtervolgt. Ook je kwaliteit van slapen speelt een grote rol, bij gebrek aan nachtrust worden we sneller angstig in donkere ruimtes.

Gerelateerd nieuws  Zo kun jij een gezonde levensstijl krijgen met gezonde eetgewoonten

Eerste hulp bij angst overwinnen

Natuurlijk is er altijd de optie om je huis super goed te beveiligen met waakhonden (voor ouderen), maar je kunt ook gebruik maken van verschillende mentale technieken. Het behouden van een goede slaap hygiëne is heel belangrijk om je angst voor het donker te overwinnen. Laat je hersens tot rust komen en vermijd horrorfilms of andere spannende dingen. Ook kan mediteren zorgen voor de nodige ontspanning. Heb je nog nooit gemediteerd, dan kan een begeleide meditatie iets voor jou zijn. Je kunt het altijd uitproberen.

Permanent donker en stil

Sta er bij stil dat er mensen zijn bij wie het altijd donker en stil is. Mensen met het syndroom van Usher hebben geen zicht en gehoor. Waar jij bang voor bent is hun permanente leven. Een donker en stil leven. Probeer te rationaliseren dat je het nog bijzonder goed hebt. Ook de donkere momenten van de dag zijn prachtig.   

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Deze vitamines dragen bij aan een gezonder hart

|
Gezondheid

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!