Met behulp van A.I. een animatievideo maken

23/07/2021
|
47
animatievideo maken

Ongetwijfeld dat je op een kastje bij je (groot)ouders ouderwetse en statige portretten van henzelf of hun ouders hebt zien staan. Doorgaans wordt er op deze foto’s ontzettend serieus gekeken, waardoor het vaak lastig is om je in te beelden hoe diegene er lachend uit heeft gezien. De online applicatie Deep Nostalgia van de website MyHeritage brengt hier echter verandering in. Nadat je een bepaalde foto hebt geüpload, gaat een zogeheten ‘deep learning-algoritme’ met de foto aan de slag. De applicatie zal dan een korte animatievideo maken, vergelijkbaar met een gif, van de persoon in kwestie. Hierin lijkt hij of zij zich klaar te maken voor het portret. Met behulp van de kunstmatig intelligente applicatie Deep Nostalgia is het dus mogelijk, om de sepiafoto’s van je voorouders als het ware tot leven te laten komen.

Een nostalgische animatievideo maken

Deep learning is een bepaalde vorm van machine learning, waarbij computers onder meer geluiden en beelden kunnen herkennen. Deze worden met grote hoeveelheden data net zolang ‘getraind’, totdat ze van zichzelf een bepaald gezicht kunnen herkennen.

Gerelateerd nieuws  De impact van social media

Zodra de gebruiker dus een oude foto uploadt, herkent het programma het gezicht direct en maakt vervolgens de foto scherper. Daarna analyseert het algoritme hoe het hoofd is gepositioneerd. Hierdoor bepaalt het programma in welke richting het hoofd en de ogen staan. Tot slot kijkt de tool af van een moderne opname, zo weet de applicatie exact hoe deze de animatievideo moet maken.

Geloofwaardig genoeg

Het resulterende bewegende gezicht is bijna griezelig te noemen, zo echt komt het beeld over. Helaas werkt de applicatie nog niet precies zoals het hoort. Het is namelijk nog onmogelijk om van een groepsfoto een animatievideo te maken. De gebruiker kan dan enkel een bepaald hoofd aanwijzen, waar het algoritme vervolgens haar magie op kan uitoefenen. Een bewegend portret als in de Harry Potter films is daarom dus nog niet mogelijk. Je kunt dus ook niet iemand volledig animeren, die een potje aan het golfen is. Het programma is slechts beperkt tot het hoofd en de nek van de persoon.

Recent

Waarom je een elektricien moet inschakelen

26/04/2024

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

22/04/2024

Tips voor het verbeteren van de batterijduur van je telefoon

22/04/2024

De psychologie van een goede website

18/04/2024

Unieke productcombinaties

17/04/2024

Meer in deze categorie

Tips voor het verbeteren van de batterijduur van je telefoon

|
Tech

De psychologie van een goede website

|
Tech

Unieke productcombinaties

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!