Een inkijkje in een rijles bij driving school Sittard
Ben jij op weg naar jouw rijbewijs, maar weet je nog niet welke rijschool je gaat kiezen? Maak dan de keuze bij driving school Sittard! Al kan je alleen in de avonden of ben je niet vloeiend in het Nederlands, bij deze rijschool kun je altijd terecht! Als je nog steeds twijfelt en je vraagt je af hoe een rijles bij deze rijschool eruitziet, dan vind je hieronder haarfijn uitgelegd hoe dit in zijn werking gaat.
Kennismaking met de auto en de instructeur
Bij jouw eerste proefles krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met jouw rijinstructeur. Deze zal aan de hand van deze gratis les kunnen peilen hoe ver je al bent. Zo zullen jullie samen kijken waar je nog aan moet werken om verder te komen tijdens de rijlessen. Daarnaast krijg je de kans om jezelf bekend te maken met de auto waarin je gaat lessen. Je mag hierbij achter het stuur kruipen en voor het eerst een stukje gaan rijden. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat er iets mis kan gaan, omdat jouw rijinstructeur alles in de gaten heeft. Zo zal hij je helpen bij het geven van gas, remmen en schakelen. Het sturen wordt echter helemaal aan jou overgelaten, omdat dit het belangrijkste fundament is van goed kunnen rijden. Bij driving school Sittard zal je waarschijnlijk lessen in een handgeschakelde auto, tenzij je je hebt ingeschreven voor het lessen in een automaat. Het verschil tussen beide is de manier van schakelen. Bij een handgeschakelde auto moet je het koppelingspedaal intrappen, terwijl je met je rechterhand schakelt naar een andere versnelling. Bij een automaat heb je geen koppelingspedaal en gaat het schakelen van versnellingen automatisch.
Op weg naar je rijbewijs met driving school Sittard
Als je besluit om nog meer lessen te nemen, zal je samen met jouw rijinstructeur werken aan jouw rijvaardigheid. Zo werk je langzaamaan toe naar het rijexamen van het CBR. Als je dit examen haalt, dan kan je jouw rijbewijs halen, waarna je zelfstandig de weg op mag. Bij de lessen zal je steeds 60 minuten lang werken aan bepaalde acties, zoals sturen, schakelen, spiegelen en bijzondere verrichtingen.