4 tips voor een originele sollicitatie
Reageer jij ook ontelbare vacatures en hoor je bij iedere afwijzing dat tientallen mensen hebben gesolliciteerd en dat zij beter bij de functie passen? Natuurlijk ben je goed genoeg en met de volgende tips val je nét iets meer op dan die andere kandidaten.
Vragen stellen
De vraag die standaard wordt gesteld aan jou: Heb je nog vragen over het bedrijf of de vacature? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk net zo belangrijk als je antwoord op de vraag waarom je op de vacature hebt geschreven. Met andere woorden: je hebt altijd vragen, ook al heb je ze eigenlijk niet. Vragen die oprechte interesse laten zien of vragen waarmee je jouw kwaliteiten benadrukt, laten een positieve indruk achter. Natuurlijk is het ook goed om tijdens je gesprek bij een flex uitzendbureau vragen te stellen waardoor je sollicitatie natuurlijk verloopt.
Kleding
Kleding is natuurlijk bepalend voor de eerste indruk en ook een manier om je te onderscheiden. Je hoeft niet meteen een roze tutu aan te trekken om de aandacht te trekken, maar een leuk detail in je kleding of accessoires blijft wel hangen. Ook met het juiste kleurgebruik kun je veel bereiken. De neutrale kleuren wit en grijs zijn veilig en geven een georganiseerde indruk. Zwart straalt net iets meer autoriteit uit, dus deze kleur is geschikt als je hebt gesolliciteerd naar een management functie. Verder is de kleur blauw een goede keuze, want deze straalt betrouwbaarheid en loyaliteit uit.
Jezelf laten zien bij een flex uitzendbureau
Dit is een tip die van pas kan komen bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Heel vaak wordt gevraagd naar je CV en een bijbehorende motivatiebrief. Hoe zou het echter voelen als jijzelf dagelijks door tientallen CV's en brieven moet ploegen die er hetzelfde uitzien? Waarschijnlijk zou je na een tijdje nog maar een paar zinnen lezen en aan de hand daarvan bepalen of iemand op gesprek mag komen bij een flex uitzendbureau. Het is daarom ook aan te raden om aanvullende documenten mee te sturen die je persoonlijkheid laten zien: bijvoorbeeld een portfolio met een paar van jouw werken of een paper over een opvallend onderwerp.